KGK Indoor Matchplay
Vinteren nærmer seg og vi teller dager før vi for fullt er i gang med Innendørs golfen. I den anledning kjører vi i gang en matchplay turnering her på KGK, som strekker seg fra november - mars.

Dette er en lag turnering og vi spiller Greensome (begge slår ut og mna velger den beste ballen og spiller annenhver gang videre). Vi spiller nesten samme format som i Champions League (Fotball), men det blir kun 3 kamper i puljespillet. Alle lag får en rank ifht lagets hcp (1-4). Nummer 1 og 2 i hver pulje går videre til final 16. Etter puljespill trekkes kampene på nytt og  nummer 1 skal spille mot  nummer 2 i de forskjellige gruppene. Lagene spiller da hjemme/ borte oppgjør og taper er ute av turnering.

Lag
Det er fult mulig å ha mix av både herre og dame på lagene. Det anbefales å ha en eventuell reserve slik at det blir lettere å gjennomføre kampene.

PÅMELDING: Golfbox

Hvor mye og når spiller vi?
Alle lag får minimum 3 matcher i puljespill. I knockout delen begynner lag å ryke ut etter hjemme/borte kamper. Dvs de spiller to kamper mot hverandre før en evt vinner går videre. Hjemme/borte kamper gjelder i Knockout, Quart finale, semi finaler og finaler. Kampene må gjennomføres innenfor en tidsfrist. Dvs det blir ikke satt opp noen faste spilledager, men lagene må avtale spill på egenhånd. Spiller lagene 1 match i uken vil det bli enkelt å kunne gjennomføre.

• Runde 1 (32 lag) spilles i tidsrommet mellom uke 45 – 46
  • Runde 2 (32 lag) mellom uke 47 – 48
  • Runde 3 (32 lag) mellom uke 49 – 50
  • Knockout Runde (16 lag) Hjemme/borte møte må gjennomføres mellom uke 1 – 4
  • Quart Finale (8 lag) Hjemme/borte møte må gjennomføres mellom uke 5 – 8
  • Semi Finale (4lag) Hjemme/borte møte må gjennomføres mellom uke 9 – 10
  • Finale + bronse finale (4 lag) kun en kamp må gjennomføres mellom uke 11 – 12

HCP beregning
Vi bruker HCP man har i Golfbox og hvor dette reduseres med 50%. Maks hcp er satt til 36 (har man høyere en det er det 36 man får) I turneringen vil vi slå sammen lagets HCP, dele på 2 og så redusere dette igjen med 50%. (eks. Spiller A med 25 i hcp, spiller B med 15 hcp. 25 + 15/2 = 20/2 = 10 hcp. Vi gjør dette for å utjevne hcp og det er likt for alle.

Spill format – Greensome
En modifisert form for Foursome. Begge spillere slår ut fra tee og velger deretter hvilken ball de spiller videre på. Den som ikke slo den valgte ballen slår da andre slaget – deretter annen hvert slag til ballen er i hullet eller innen for gimmie avstand som er 2,4 m. Begge spillere må ha minimum 6 tellende utslag hver.

Turnerings format (Greensome)

Puljespill
32 Lag fordeles på 8 grupper. Gruppevinner + nummer 2 i pulje går videre. (3 kamper på hvert lag)

Poeng fordeling

• 2 poeng seier
  • 0,5 poeng All square
  • 0 poeng tap

Hvis flere lag har likt antall poeng vil plassene fordeles ifht færrest spilte hull. Dvs det er bedre å vinne 4/3 en 2/1.

Knockout runde
16 Lag. Nummer 1 mot nummer 2 spiller hjemme/borte oppgjør. Eks: Lag A vinner 3/2 i første kamp og Lag B vinner 3/4 i andre kamp = Lag B går videre til Quart Finale. Hvis begge lag har vunnet en match hver på samme score (eks 2/1) må lagene spille sudden death for å få en vinner. Det spilles samme spill form på samme til det ene laget har vunnet ett hull.

Quart Finale
8 Lag. Her trekkes kampene og lagene spiller hjemme/borte oppgjør og vinner går videre som beskrevet i knockout delen.

Semi Finale
4 Lag. Kampene trekkes lagene spiller hjemme/Borte. Og vinner går til Finale.

Bronse finale
2 Lag. Spiller kun en Greensome Match og vi får nummer 3-4 i turneringen.

2 Lag. Spiller hjemme/borte oppgjør og vi får nummer 1-2

Hva skoster det å delta?
Alle lag betaler 600,- i startavgift, dette går til premier. Ellers betaler man vanlig simulatorleie eller bruk av rabatthefter. Spilletid er beregnet til 3 timer pr match.

1. Premie

Vinner laget får hvert sitt reisegavekort til en verdi av kr. 8.000,- Reisegavekortet gjelder for KGK sin gruppetur som er i sep/oktober 2023 til Portugal. Fly er ikke inkludert.

Runner up får hver sin driver til en verdi på kr. 4.999,-

To puttere til en verdi av kr. 3.000,-

To gavekort på kr. 500,- i proshop

PÅMELDING: Golfbox

Range Selvplukk
Simulator (5 stk.) Åpen

Lør - søn Stengt

Banen er steng for sesongen.

Husk!

• Alle som skal spille må være registrert i Golfbox
  • Reparer nedslagsmerker og divots
  • Husk å rope FORE om du er i fare for å treffe noen