Klubbmesterskap 2022
I helgen ble det arrangert Klubbmesterskap her på Kristiansand Golfklubb. I år har var det 7 klasser det skulle konkurreres i og det ble vartet opp med mye bra og spennende golfspill.

Lørdagen var det glimrende forhold med fint og varmt vær. Søndagen var noe mer usikker og det var meldt både regn og torden. Heldigvis slapp vi unna det aller meste av guffent vær og torden ble det aldri noe av.

Totalt var det påmeldt 54 spillere og det skulle konkurreres i totalt 7 klasser. Spesielt gøy var det at vi for første gang på flere år hadde nok spillere i klassen Junior Jenter til at vi fikk avviklet klubbmesterskap.

Klubbmesterskapet spilles som slaggolf og hvor man er nødt til å hulle ut alle hull. For mange oppleves dette som litt «skummelt» og er litt tilbakeholden med å spille klubbmesterskapet. I tillegg er det jo mange som også tenker at de ikke har sjanse til å vinne og da er det jo ikke vits å delta…

Slaggolf hvor man må hulle ut er selvfølgelig en litt annen måte å spille golf på enn hva vi normalt gjør og hvor vi har mulighet til å plukke opp ballen og «stryke» hullet hvis vi bruker for mange slag. På den andre siden er det jo mange som betrakter spillformen i klubbmesterskapet som litt mer «ekte» golf og hvor man rett og slett må tenke litt annerledes om man skulle havne litt i problemer J

Da målet med klubbmesterskapet er å kåre de beste spillerne i de forskjellige klassene er det selvfølgelig mange av deltagerne som i praksis ikke har mulighet til å vinne. Dette er selvfølgelig ingen grunn til at man ikke skal delt og man kan fortsatt konkurrere med og mot andre spiller på samme ferdighetsnivå.

Etter to spennende dager med golf ble det som nevnt kåret til sammen 7 klubbmestere i år. Det var veldig spennende i flere av klassene og vi ente til slutt opp med omspill i to klasser. I klassen Senior Damer var det Laila Nordlid og Nancy Meum som måtte ut i omspill. Etter å ha spilt hull 18 to ganger var det til slutt Nancy Meum som gikk av med seieren. I Herreklassen var det helt jevnt i topp de siste hullene og etter 18 spilte hull på søndagen, var det klubbens to proer som lå helt likt måtte ut i omspill. Dette ble en skikkelig triller og det måtte hele 6 omspillshull til før det ble kåret en vinner. Hull 9 (18) ble spilt 3 ganger, hull 1 ble spilt 2 ganger før det endelig ble avgjort på hull 7. Da var det Daniel Aulin Jansen som trakk det lengste strået og tok Marius andersen med ett slag.

Mikael Pedersen var på plass med kamaraet og tok masse fine bilder, disse kan du se her:

Vi ønsker å takke alle som deltok i klubbmesterskapet, banemannskap, turneringsutvalget og stor gratulasjon til alle som dro i land en seier i sin klasse.

Her er vinnerne av årets Klubbmesterskap:

Damer  Rakel Valvik Sannarnes
 Herrer  Daniel Aulin Jansen
 Junior Jenter  Hanna Kristine Ioannou
 Junior Gutter  Ulrik Foss Rosseland
 Senior Damer  Nancy Meum
 Senior Herrer  Hans Åberg
 Eldre Senior Herre  Mogens Lykke Pedersen

km

Range Selvplukk
Simulator (5 stk.) Åpen

Lør. 10 - 14
Søn. Stengt

Banen er steng for sesongen.

Husk!

• Alle som skal spille må være registrert i Golfbox
  • Reparer nedslagsmerker og divots
  • Husk å rope FORE om du er i fare for å treffe noen