Startid
Mange har nok fått med seg at rutinene ved bestilling av starttid er i år endret. Da det har vært litt spørsmål rundt dette har styret valg å komme ut med litt informasjon rundt dette...

Om du ønsker kan du lese teksten som eget dokument.

Bestilling av starttid

Hei alle sammen

Velkommen tilbake til ny golfsesong. I år har vi startet rekordtidlig på en meget god bane. Styret har fulgt opp den beslutningen som det forrige styret gjorde i 2014 sesongen når det gjelder bestilling av starttider.

Nå er det innført tvungen bestilling i Golfbox og 10 minutters start intervall. Bakgrunnen for denne beslutningen var å prøve å forbedre en del utfordringer vi har hatt i forbindelse med det gamle ordningen. Dette var

• KGK er kjent for at det tar lang til å spille 9 hull
  • Mange flighter med 1 og 2 spillere – dette gav dårlig utnyttelse av banekapasiteten
  • Fortrinnsrett for de som kom fra hull 9 og ville spille 2 runder ble ofte utnyttet med at spillere kom direkte fra parkeringsplassen etc. gikk rett på første tee og slo ut. Som igjen resulterte i mye kø da det ble for mange flighter på banen – gjerne med 1 til 2 i flighten.
  • For få spillere reserverte tid i Golfbox

Ved å innføre at alle må reservere spilletid i Golfbox og 10 minutters startintervall håper vi å oppnå følgende:

• Raskere spill – flere flighter fylles opp og vi unngår at det kommer 1 og 2 baller ut på banen hvis det er flere som ønsker å spille på samme tid
  • Øker kapasiteten på banen – nå får vi ut 24 spillere i timen
  • Sosialt – vi sender ut flere flighter med 4 spillere – vi spiller mer sammen

Utfordringen kan selvfølgelig bli hvis en ønsker å spille 18 hull. For å få til dette må en reservere 2 starttider. For eks. klokken 10.00 og 12.30. Spilleren selv er ansvarlig for å rekke starttid 2 så her bør en tenke på hvor lang tid en ønsker mellom 1 og 2 runde. Spiller en første runde en lørdag kl. 11.00 så bør en vurdere å legge inn inntil 2 timer og 30 minutter mellom rundene og skulle det gå fortere så er en alltid velkommen til å stoppe i klubbhuset på en kaffe og vaffel. Hvis en først etter at runden er ferdig finner ut at en ønsker å spille 9 til må en da gå inn i Golfbox å reservere. Tiden for å kunne reservere er nå redusert til 15 minutter før flighten skal gå ut. En annen utfordring er jo selvfølgelig at det kan være vanskelig å finne 2 starttider i de mest benyttede periodene på dagen hvis en er sen med å reservere starttid.

Erfaringer så langt er:

• Flyten på banen ser ut til å gå fint
  • Medlemmene er flinke til å bruke Golfbox
  • Litt utfordringer med de spillerne som vil spille 18 hull når det gjelder reservering av starttid på runde 2
  • Noen få har ikke respektert ny ordning og gått rett til 1 tee.
  • Fortsatt god plass på banen – på de mest besøkte dagene så har aldri ledig kapasitet vært under 45% på starttider mellom kl. 09.00 og 19.00. I hele timer har vært 100% fullt opp

Hvis du opplever den nye ordningen som et problem eller har lyst til å gi ros eller ris så bruk klubben sin mail og send oss noen ord. Vi kommer til å evaluere ordningen fortløpende.

Husk – skulle det være fullt på hovedbanen er det ballrenne på korthullsbanen så det er alltid mulighet for å få spilt noen hull.

Ønsker alle sammen en flott golfsesong videre.

Med sportslig hilsen

Styret i KGK

Kristiansand, 22. april 2015

Range Selvplukk