Klubben

Kristiansand Golfklubb

Litt om Kristiansand Golfklubb
Kristiansand Golfklubb (KGK) ble stiftet allerede i 1973 og som den 7. golfklubb i Norge. Mens golfsporten enda var ung i Norge ble banen anlagt og klubbhuset bygget med iherdig dugnadsinnsats.

Selv etter 50 år er dugnadsinnsatsen upåklagelig og mange bidrar på en glimrende måte får å gjøre klubben til en trivelig og hyggelig plass å være. I tillegg til dette har klubben 6 heltidsansatte som har hendene fulle med å holde både bane og klubbhus i tipp topp stand.

Da banen i sin tid ble bygd, var området temmelig avsidesliggende og det var lite bebyggelse i umiddelbar nærhet. Siden den gang har det skjedd mye og klubben ligger i dag perfekt plassert opp mot nærområdene og bebyggelsen i og rundt Korsvikfjorden.

For Kristiansand Golfklubb har det alltid vært viktig å ha stort fokus på det sosiale i og rundt klubben. Dette måtte være seg for både unge og de noe litt eldre. I dag rommer klubben omlag 1200 glade og fornøyde golfspillere og vi vil gjerne bli flere. Så med andre ord, du er hjertelig velkommen...

Klubben har en flott 9-hull bane som ligger i naturskjønne omgivelser ved Sukkevann. Banen er å betrakte som en "skogsbane" hvor man kommer tett på naturen og hvor utfordringene er mange.

Kristiansand Golfklubb har hatt en veldig god utvikling de siste årene og her kan følgende nevnes:
Korthullsbane - Denne ble åpnet 2014 og ligger rett bak klubbhuset. Den har 6 hull som varierer fra 40 - 120 meter i lengde og ligger i et flott og kupert terreng. Foruten å være en fin treningsbane for etablerte golfspillere, er den perfekt for både barn og nybegynnere. Man trenger ikke ta noe golfkurs for å prøve seg på denne banen, bare å henvende seg i klubbhuset hvis du ønsker å prøve. Har du ikke golfkøller, kan du låne dette på klubben.
Golfsenter - Klubben her to forskjellige golfsentere hvor det er installert Trackman golfsimulatorer. Det første senteret åpnet vi i 2016 og hvor vi har to simulatorer. I 2021 åpnet vi et helt nytt senter på over 500 m2 og hvor det er 4 Trackman golfsimulatorer o en stor putting/chipping green.

I og med at klubben har investert i golfsimulatorer, har vi også gjort golfen til en helårsidrett. Mange benytter golfsimulatorene vinterstid til både trening og spill. Klubben arrangerer også en del turneringer på simulatorene gjennom vintersesongen.

Som klubb er vi opptatt av at alle skal føle seg velkommen, så enten du går med tanken om at du kunne tenke deg å begynne med golf, eller du bare er på besøk i Kristiansand, er du som nevnt hjertelig velkommen til oss....
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her