Fin fin seier i Lag NM
Etter flere år med et solid juniorarbeid her i klubben, kronet vi nå dette med seier i Lag NM. Dette er utrolig gøy for både klubben og ikke minst junioravdelingen.

Årets Lag NM ble arrangert på Kjekstad Golfklubb og vår eminente Head Greenkeeper, Kenneth Mayer, var reiseleder for guttene og kaptein for laget. Vi begynner med å gratulere alle med en glimrende seier og en flott innsats.

Tekst og foto: Kenneth Mayer

Lag nm Junior 2021
Etter to kvalikrunder, en på Bjaavann og en på hjemmebane, ble laget bestående av fem spillere tatt ut. Benjamin Pettersen, Ruben Haraldsen, Sebastian Thams, Leon Benham og Sebastian Seglem kom alle med og gjorde seg klare for 4 timer i bil til Kjekstad, like utenfor Drammen. Vårt mål, opprykk til Eliten.

Kjekstad er en bane som minner mye om KGK, her er hullene plassert der det var plass, greenene av det mindre slaget og fairwayene trange. Med andre ord noe vi har gjort før. Her skulle vi spille smart og til tider så kjedelig golf som mulig. Ikke noe birdie jakt, kun stressløse par.

Etter innspill så alle hvor viktig det skulle bli å akseptere bogey kontra å prøve seg på mirakuløse par-redninger. Vi så også at greenene tok imot det meste av slag, også lange jern landet mykt og stoppet kjapt. Så om vi lå perfekt til med god vinkel og riktig avstand så var det allikevel lov å jakte pinnen noen ganger.

Kveldene gikk med til pizza, burger og vas. Kjempestemning hele veien og ungdommen beviser at de har mer energi enn oss voksne.

Vi gikk ut for foursome med duoene Benny/Seglem (team BS)  og Leon/Ruben (team bøttehatt). Masse gode slag og litt nervøs putting gjorde at vi lå noen få over par etter fem hull i begge parene. Hull 6, et krevende og veldig smalt par fem, krevede dessverre hele 8 slag av team bøttehatt etter en visitt ned på hull fem fra utslaget. Heldigvis er det ikke lengre straff for å treffe seg selv, så der slapp bøttehattene med skrekken. Team BS snublet seg inn til en dobbelbogey. Så startet finspillet igjen og Team BS vartet opp med birdie nummer to for dagene etter at Seglem satt en nærme på hull 12. Neste hull ble det verre på for begge lagene og vi gikk av med totalt +6 på det ene hullet. Team bøttehatt med en sjelden fire-putt her.

Vi kom oss gjennom foursome på +10 og +13, som holdt til en helt grei andreplass. Laget var ikke storfornøyd med scoren, men plasseringen skapte håp for resten av dagen.

Vi sender ut samme lag, Team BS og Team Bøttehatt, for fourball etter en lynrask knusktørr tortilla i klubbhuset. Bøttehattene gjør som avtalt og spiller konservativ golf fra første hull og åpner med fire par. Så kommer det to rolige bogeys før Ruben varter opp med en deilig fugl på hull 7. Sånn fortsetter runden og bare en lei dobbelbogey hull 17 roter til scorekortet en smule. De er rundt på +6.
Team BS går også rolig ut med 8 par på rappen før Seglem nesten setter en lang chip for eagle på hull 9 og de runder -1. Samme Seglem limer et nytt innspill på hull 12 og skaffer laget en ny birdie. Vi blir ikke værende lenge under par, to bogeys på de neste hullene tar oss tilbake til par for dagen. Heldigvis får vi stoppet blødningen og avslutter de siste fire hullene på – 2, begge birdiene fra Benny.

Etter dag 1 er vi +27. Åtte slag bak Kjekstad på førsteplass og syv foran Drøbak på tredjeplass.

Så sender vi ut samme gjengen i singlerundene. Det er noe mer nervøst, men alle er klar over oppgaven. Lag masse par og så få doble eller verre som mulig. Alle fire treffer green på hull 1, bare en bruker to putter, resten bruker både to og fire for å få ballen i hullet. Det så nervøst ut. Men igjen henter guttene seg inn og lager par på par på par bortsett fra Ruben som sper på med biride på hull 3. Første 9 går fantastisk bra og vi føler oss en smule snytt med en score på +11 på de tre beste ballene. Benny runder sågar med 9 strake par og er ikke fornøyd. Siste 9 inneholder mye av det samme, men her gjør Benny et par bogeys på de første hullene. Ruben senker en fin chip på hull 10 for sin andre birdie for dagen. Den varmet nok godt etter dobbelbogey fra posisjon a på hullet før. Så gjør Leon en fantastisk birdie på hull 13 før han ser ut til å glemme avtaler om konservativt spill på hull 14. Et dristig forsøk på å slice seg ut av trøbbel og inn på green ender i en kjip trippelbogey. Benny får også fart på birdiefoten og setter back to back på hull 15 og 16. Imponerende lite nerver å spore på de siste hullene og vi kommer inn til +20 på singelrundene.

Det holder til at vi tar igjen Kjekstad med 3 slag og holder Drøbak bak oss, også de 3 bak. Etter 10 spilte runder skiller det altså bare tre slag fra første til tredje og vi er på topp.

En imponerende forestilling av samtlige på laget. Også vår ubrukte reserve Sebastian Thams bidro godt til en seier for KGK. En uselvisk type som setter laget først og tar med seg masse erfaring til neste år og forhåpentligvis enda et godt lag-nm for KGK.

Det betyr at vi neste år skal måle krefter med de beste juniorene i landet, i divisjonen vi hører hjemme. I eliten.

Kaptein Mayer takker for turen og kan hilse tilbake med at vi er gode både på og utenfor banen.

nm1

Hovedbane Golfbox
Simulator Åpen

Uke 41/42

Stengt for golfbil

Det kan være frost på morgenen fremover. Sjekk golfbox og respekter åpning/stenging her.
Husk at alle skal være registret i Golfbox før spill.

Temperature: 4.1 °C

Norsk Staal 100x50.jpg metallglass   Selecta British Cars Pider Ro Sl frivold DRP sixt Marnar Frigstad ege murogbetong egg DNB NorEngros elkem KEAS Skaar Color Line
Wave MotorForum Elektropartner RibeBetong 150 Sorlandsreklame 150 gaupemyr hormann otera neumann 2021 kjemico Gumpens Ost  sg