golf

Lukk [X]

Informasjon - høst 2020
Etter en veldig hektisk høst med høy aktivitet og mange prosjekter på gang har det vært litt dårlig med oppdateringer på klubbens nettside. Her følger litt informasjon om hva som har skjedd og hva som er på gang her ute på klubben.

Driving range
Igjen kan vi se tilbake på en sesong med utrolig høy aktivitet på driving rangen og dette er selvfølgelig noe som er veldig bra. Vi har i mange år planlagt å oppgradere rangen og nå er tiden kommet. Mandag 12. oktober (eller før hvis det blir for vått) stenger vi rangen for året og setter i gang med arbeidet. Planen i første omgang er at vi skal sette opp nye og høyere stolper på begge sider. Vi håper med dette at sikkerheten på hull 9 skal bli bedre samt at vi ikke mister så mye baller som vi gjør i dag. Hvis dette arbeidet går greit vil vi også prøve å både forlenge rangen i bakkant og legge ned nytt dreneringsrør på tvers av hele rangen. Går alt etter planen vil vi ha en mye bedre driving range når sesongen 2021 begynner.

Nytt driftsbygg og innendørs golfsenter
Dette er jo et prosjekt vi har arbeidet med i flere år og på sist Årsmøte ble det besluttet å starte byggingen av dette. Vi er godt i gang med prosjekteringen og håper at vi kan starte selve byggingen tidlig til våren. Dette er et stor og kostbart prosjekt og vi vil utover vinteren komme med oppdatert informasjon om fremdriften.

Toppidrett
Kristiansand Golfklubb har i samarbeid med KKG og Akademiet startet opp egen toppidrettslinje her på klubben. Dette er veldig spennende og meget godt tilbud til våre unge og ambisiøse golfspillere. Ikke minst med tanke på at vi nå kan beholde disse i byen ved å gi de et godt og fullverdig tilbud for å utvikle seg videre innen golfen. Per i dag er det 4 utøvere som er tilsluttet toppidrettslinja for golf og vi regner med at flere tilkommer denne gruppa neste år.

Årets Gubbe og Årets Dame
Etter en noe spesiell turneringssesong hvor det har vært mye fokus på Covid-19 og smittebegrensning, er det jo hyggelig at vi har fått kåret både Årets Gubbe og årets Dame. En av klubbens junior, Ruben Haraldsen gikk av med seieren om Årets Gubbe. Han kan vel ikke helt kalles for «Gubbe» ennå, men veldig hyggelig at de unge spillerne hevder seg. På andre og tredje plass kom henholdsvis Sven Arild Egebakken og Øystein Ruud. Vi gratulerer alle med en flott innsats….

For Damedagen var det Natalia Van Putten som leverte det beste golfspillet gjennom sesongen og ble derav kåret til Årets Dame. De to neste plassene gikk til Anne Wirsching og Inger Marie Ruud. Damene i klubben har et godt samarbeid med damene på Bjaavann og stiller stort sett med fulle startfelt. Dette er veldig bra og hyggelig at så mange deltar på dette.

Order of Merit KGK
Det ble også i år arrangert en egen Order of Merit finale og dette gjør at det er spennende helt frem til siste slag er slått. I år var det en veldig tett og spennende kamp om å vinne KGK Order of Merit og det ble ikke avgjort før på siste hull. Det var Frank Nordrum som leverte det beste spillet tett etterfulgt av Thomas Karterud på andre plass og Bente Ruud Tønnessen på tredje plass. Vi gratulerer så mye og takke alle for innsatsen gjennom årets turneringer her på Kristiansand Golfklubb.

Junioravdelingen
Her kan det skrives mye, men kort oppsummert kan vi vel si at her er det fullt trøkk…. Junioravdelingen driftes i hovedsak av en god gjeng med foreldre og disse gjør bare rett og slett en glimrende innsats for våre yngste golfspillere. De viser et engasjement uten sidestykke og det er veldig mange barn og unge som nyter godt av dette. Foruten at Junioravdelingen holder et høyt aktivitetsnivå her på klubben er det også mye reisevirksomhet. Vi stiller mannsterke på Narvesen Tour samt at vi også har noen som får prøvd seg på Srixon Tour. Som nevnt er det utrolig mye som skjer i Junioravdelingen vår, så her vil vi anbefale alle å følge disse på Facebook. Her legger de fortløpende ut mye spennende info om hva som skjer og hva som er på gang:
KGK – Junior

Ny tursti
Vi har i flere år hatt dialog med Kommunen om en planlagt tursti rundt Sukkevann. Som mange sikkert har opplevd skjer det titt og ofte at turgåere «forviller» seg inn på golfbanen og det kan oppstå litt farlige situasjoner. Spesielt har dette vært et problem på hull 1 hvor turgåere kommer opp bakken ved utslaget når noen skal slå ut. Det er nå gjort avtaler med Kommunen om at det skal bygges en skikkelig turvei gjennom området vårt og vi tror dette skal bidra på en meget positiv måte i å lede turgåere slik at de ikke kommer i faresonen for aktiviteten her på golfklubben. Det er litt usikkert når arbeidet med turstien starter, men vi regner med at det ikke vil ta for lang tid.

Salg i Shopen
Høstsalget er i gang og det er mange gode tilbud i Shopen nå, mye varer skal ut og til veldig gode priser. Her er det bare å hive seg rundt folkens…

Golfsimulatorene
Vi regner med at vi i løpet av uken vil åpne golfsimulatorene for booking. På grunn av situasjonen rundt Covid-19 har vi vært nødt til å legge litt til rette for å begrense smitte risikoen. Vi legger ut en egen artikkel om dette i løpet av de nærmeste dagene. Ønsker du å booke tid kan dette gjøres HER

Banen
Som sikker mange har fått med seg skjer det også en del spennende ting på banen. Det er blant annet bygd et nytt utslag på hull 4 og fylt på med masse sand på hull 5. Det er også planlagt en del andre prosjekter på banen og dette vil vi etter hvert komme tilbake til. I år har det vært et formidabelt press på banen og det er utrolig gøy at den også har vært så fin gjennom hele sesongen. Her der det bare å gi stor honnør til klubbens banemannskap for en glimrende innsats.

Medlemsvekst
Til slutt vil vi ta med at klubben har hatt en helt eventyrlig medlemsvekst gjennom sesongen 2020. Vi er per i dag om lag 1260 medlemmer samt at vi i tillegg har i overkant av 20 stk. som har spillerett. Det er ikke bare oss her i Kristiansand Golfklubb som opplever en god vekst, stort sett har alle landets klubber opplevd dette. Totalt er det nå blitt over 20 000 flere golfspiller i Norge.

For oss er 1300 medlemmer et høyt antall medlemmer tall og ikke minst har vi merket dette på at det har vært stort belegg på banen. Selv om dette medfører at man må være litt tidligere ut med å booke tid og at det av og til kan ta litt tid på banen, må vi kunne si at det har gått veldig greit gjennom sesongen 2020. Vi regner nok med at det blir litt bortfall til neste sesong, men håper selvfølgelig at så mange som mulig er kommet til sporten for å bli.

Til slutt...
Året 2020 har nok for oss aller fleste vært et litt spesielt år med tanke på Covid-19. Golfsporten har vært heldig og de fleste klubber har på lik linje med oss opplevd en vekst. Her på Kristiansand Golfklubb har det vært utrolig stor aktivitet og slik vi som arbeider her har opplevd det så har det aller meste gått greit. Vi har vist både omtake og respekt for hverandre med tanke på situasjonen som har vært. Vi har klart å unngå tilfeller hvor klubben har vært kilde til smitte og mange har kost seg på anlegget gjennom hele sesongen.


Vi vil også benytte anledningen til å takke for en super sesong så langt og håper vi får en lang og fin høst. Selv om hovedbanen stenger etter hvert, vil både korthulsbanen, simulatorene og klubbhuset være åpent gjennom hele vinteren. Junioravdelingen "overtar" som vanlig klubbhuset og det vil fortsatt være stor aktivitet her ute.

Ha en fin høst alle sammen og ta gjerne turen innom...

Bildet under er fra junioravdelingen sitt arrangement sist helg og illustrerer nok på en god måte tiden vi nå går inn i. Vi takker fotograf Mikael Pedersen for blinkskuddet...

120806708 10157183003266883 6156632370841468179 o

 

Banestatus

Hovedbane Stengt
Korthullsbane Åpen
Range Selvplukk
Simulator (5 stk.) Åpen

Klubbhus / ProShop

Man - fre 10 - 17
Lør - søn 10 - 17

Baneinfo

Hovedbane er nå stengt

Range: Ballautomat er stengt men mulighet for litt selvplukk

Puttinggreener stengt

Korthullsbane er åpenSjekk golfbox og respekter åpning/stenging her.
Husk at alle skal være registret i Golfbox før spill.

 

Været akkurat nå

Temperature: -2.1 °C

Rain: 0 mm

Samarbeidspartnere

vt logo Norsk Staal 100x50.jpg metallglass   Selecta British Cars Pider Ro Sl frivold DRP sixt Marnar Frigstad ege murogbetong egg DNB NorEngros elkem KEAS Skaar Color Line
Wave MotorForum Elektropartner RibeBetong 150 Sorlandsreklame 150 gaupemyr hormann otera neumann 2021 kjemico Gumpens Ost  sg

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Besøksadresse:

Dvergsnesveien 125
4638 Kristiansand
Tlf: 488 967 21

Postadresse:

Postboks 7532 Dvergsnes
4695 Kristiansand
Norway

Kontonr:

7325 05 12691 (DNB)
Organisasjonsnr: 985 855 943
E-post

Webdesign © 2013-2020 av Web Norge