Info kortbane...
Etter en kort og snill vinter, ser det ut til at kortbanen på lik linje med hovedbanen har klart seg veldig fint. Nå legger vi kunstgres....

Det ser nå ut til at arbeidet med å legge kunstgress på greenene starter allerede den 9. eller 10. mai. Da kommer det igjen maskiner inn i området og hvis alt går etter planen skal selve kunstgresset være ferdig lagt rundt den 20. mai. Etter dette vil det medgå litt tid for å reparere områder som har vært berørt av anleggsmaskiner. Vi håper at alt av maskiner skal være ute av området innen 1. juni.

Hvorfor kunstgress
Selv om de aller fleste har fått med seg grunnen til at vi nå legger kunstgress på alle greenene på kortbanen, kommer her kortversjonen av hva som har skjedd:
Grunnen er at en av underleverandørene til entreprenør Kaspar Strømme AS ikke har levert den vekstmassen som var spesifisert fra vår side. Massen som i dag ligger på greenene drenerer altfor dårlig og kan ikke brukes. I utgangspunktet var eneste alternativ å ta ut den allerede leverte massen og bytte den med ny. I og med at området nå er «lukket» og maskiner av noe størrelse ikke kommer inn i området, var det eneste alternative å bruke helikopter til å fly både massene ut og inn av området.
Etter nøye vurderinger er vi kommet frem til at det å legge kunstgress var den beste løsningen for alle parter. Selv om ikke prisforskjellen er veldig stor, vil det å legge kunstgress være det minst kostbare alternativet.

Da dette er en reklamasjonssak, vil dette på ingen måte berøre Kristiansand Golfklubb økonomisk.

Kaspar Strømme AS v/Trogny Strømme har gjort en glimrende innsats for å løse  problemet med feil vekstmasse. Han har gjennom hele prosessen hatt stort fokus på hva som er klubbens beste og hva vi ønsker. Vi retter en stor takk til både Torgny og medarbeiderene i Kaspar Strømme AS

Fordeler og ulemper med kunstgress
Fordelene med kunstgress er mange og kan i korte trekk oppsummeres med: lengere sesong, mer stabile og jevne forhold, mindre vedlikehold og driftskostnader, ingen nedslagsmerker og raske greener. Det siste er nok kanskje mer et problem enn en fordel, for med mye trill på små greener blir dette en del vanskeligere.

Med tanke på ulemper har det vært viktig å vurdere de økonomiske aspektene og spesielt med tanke på at gresse etter en del år må byttes. Selv om de daglige vedlikeholdskostnadene er lavere med kunstgress, er det viktig at vi tar høyde for kostnaden som kommer og setter av penger. Greenene vi får er beste kvalitet og med garanti på 10 år. Men man regner at de gjerne kan ligge opp mot 20 år om man tar godt vare på de. Så med andre ord, vi har god tid til å sette av penger til nye greener. En annen faktor er som nevt at greenene er raske. Med små greener som vi har på kortbanen, vil det bli noe vanskligere å få ballen til å stoppe på greenen. Men vi regner med at med litt trening mestrer vi dette greit ;-)

Dugnad
Det er fortsatt en del dugnadsarbeid som må gjøres på banen og vi vil kalle inn til dette ganske snart. Arbeidet dreier seg i hovedsak om å rydde i området – kvister og stein. Vi skal ikke ta vann over hodet og må nok påregne at etableringen av områdene (og banen) vil pågå i flere år fremover. Vi får bare ta litt etter litt… Uansett håper vi at så mange som mulig ønsker å hjelpe til med litt dugnad.

Det ble i høst også lagt ut et bildegalleri av byggeperioden - du finner dette her - nederst på siden.

Hovedbane Åpen (se golfbox)
Simulator Stengt

Fairway, utslag og greener ble dresset onsdag.

Ikke kast sneiper på banen. I tillegg til at det er noe graps er det også ekstrem brannfare. Vi har allerde slukket et par små branner på banen siste uken.

Mer baneinfo via denne linken

Temperature: 14.5 °C

Sum rain 24 hours: 7.9 mm

Wind strength: 8 Kph