golf

Lukk [X]

Info kortbane...
Etter en kort og snill vinter, ser det ut til at kortbanen på lik linje med hovedbanen har klart seg veldig fint. Nå legger vi kunstgres.... 

Det ser nå ut til at arbeidet med å legge kunstgress på greenene starter allerede den 9. eller 10. mai. Da kommer det igjen maskiner inn i området og hvis alt går etter planen skal selve kunstgresset være ferdig lagt rundt den 20. mai. Etter dette vil det medgå litt tid for å reparere områder som har vært berørt av anleggsmaskiner. Vi håper at alt av maskiner skal være ute av området innen 1. juni.

Hvorfor kunstgress
Selv om de aller fleste har fått med seg grunnen til at vi nå legger kunstgress på alle greenene på kortbanen, kommer her kortversjonen av hva som har skjedd:
Grunnen er at en av underleverandørene til entreprenør Kaspar Strømme AS ikke har levert den vekstmassen som var spesifisert fra vår side. Massen som i dag ligger på greenene drenerer altfor dårlig og kan ikke brukes. I utgangspunktet var eneste alternativ å ta ut den allerede leverte massen og bytte den med ny. I og med at området nå er «lukket» og maskiner av noe størrelse ikke kommer inn i området, var det eneste alternative å bruke helikopter til å fly både massene ut og inn av området.
Etter nøye vurderinger er vi kommet frem til at det å legge kunstgress var den beste løsningen for alle parter. Selv om ikke prisforskjellen er veldig stor, vil det å legge kunstgress være det minst kostbare alternativet.

Da dette er en reklamasjonssak, vil dette på ingen måte berøre Kristiansand Golfklubb økonomisk.

Kaspar Strømme AS v/Trogny Strømme har gjort en glimrende innsats for å løse  problemet med feil vekstmasse. Han har gjennom hele prosessen hatt stort fokus på hva som er klubbens beste og hva vi ønsker. Vi retter en stor takk til både Torgny og medarbeiderene i Kaspar Strømme AS

Fordeler og ulemper med kunstgress
Fordelene med kunstgress er mange og kan i korte trekk oppsummeres med: lengere sesong, mer stabile og jevne forhold, mindre vedlikehold og driftskostnader, ingen nedslagsmerker og raske greener. Det siste er nok kanskje mer et problem enn en fordel, for med mye trill på små greener blir dette en del vanskeligere.

Med tanke på ulemper har det vært viktig å vurdere de økonomiske aspektene og spesielt med tanke på at gresse etter en del år må byttes. Selv om de daglige vedlikeholdskostnadene er lavere med kunstgress, er det viktig at vi tar høyde for kostnaden som kommer og setter av penger. Greenene vi får er beste kvalitet og med garanti på 10 år. Men man regner at de gjerne kan ligge opp mot 20 år om man tar godt vare på de. Så med andre ord, vi har god tid til å sette av penger til nye greener. En annen faktor er som nevt at greenene er raske. Med små greener som vi har på kortbanen, vil det bli noe vanskligere å få ballen til å stoppe på greenen. Men vi regner med at med litt trening mestrer vi dette greit ;-)


Dugnad
Det er fortsatt en del dugnadsarbeid som må gjøres på banen og vi vil kalle inn til dette ganske snart. Arbeidet dreier seg i hovedsak om å rydde i området – kvister og stein. Vi skal ikke ta vann over hodet og må nok påregne at etableringen av områdene (og banen) vil pågå i flere år fremover. Vi får bare ta litt etter litt… Uansett håper vi at så mange som mulig ønsker å hjelpe til med litt dugnad.

Det ble i høst også lagt ut et bildegalleri av byggeperioden - du finner dette her - nederst på siden.

 DSC0344

 DSC0342

Banestatus

Hovedbane Stengt
Korthullsbane Åpen
Range Åpen
Simulator Åpen (08-24)

Klubbhus / ProShop

Man - fre 10 - 17
Lør - søn Stengt

Baneinfo

UKE 46 - Takk for i år.

Frosten kom brått på oss i år. Etter en lang og god sesong, ser det nå ut til at det er over for denne gang. Heldigvis er både korthullsbane og simulator åpne gjennom vinteren. 

Denne sesongen var betydelig enklere for oss på banen med en tidlig start på gode greener. Vi har gitt forgreen og fringe et bra løft gjennom sesongen med mye dressing og nytt gjødselprogram. Dette fortsetter selvsagt neste sesong og vil gjøre greenområder markant bedre. Dressing (sand) av fairway på hull to ble som forventet også positivt og vi utvider dette til flere fairways kommende sesong. 

Ballmaskinen på rangen stenges uke 45 og vi legger ut «vinterballer» til selvplukk om vinteren.

Ellers vil vi rette en takk til alle dere som fikser både divots og nedslagsmerker mens dere spiller, det er en viktig jobb som hjelper oss å holde banen i god stand. Også mandagsgjengen, som reparer divots på fairway har gjort en fantastisk jobb og unge Kittelsen har spart oss mange timer med sin reparasjon av oppslåtte utslagsteder. 

I vinter vil vi først og fremst konsentrere oss om rydding av underskog på korthullsbanen, men skal nok få tid til litt rydding også på hovedbanen. Vi kommer til å prøve oss på en dugnad en lørdag før Jul for å brenne bål og spise pølser på korthullsbanen. Mer info om dette kommer så snart vi vet dato.

Vi gleder oss til 2020 og jobber med planer for hvordan banen kan bli bedre. Vi ser spesielt på de dårligste utslagstedene og noe drenering her og der, samt den nevnte dressingen av fairway. Ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har ideer og innspill.

Banemannskapet

Samarbeidspartnere

Sl frivold DRP sixt mosvold Marnar Frigstad ege murogbetong egg DNB NorEngros elkem handverkeren PiederRo KEAS metos Skaar Retura Pelican Color Line
rank neumann Globetech Wave hc reklame MotorForum solbygg Elektropartner RibeBetong 150 Sorlandsreklame 150

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Besøksadresse:

Dvergsnesveien 125
4638 Kristiansand
Tlf: 488 967 21

Postadresse:

Postboks 7532 Dvergsnes
4639 Kristiansand
Norway

Kontonr:

7325 05 12691 (DNB)
Organisasjonsnr: 985 855 943
Webdesign © 2013-2018 av Web Norge