Greenkeeperinfo 2018

Info fra 2017 finner du HER

13.02
Ikke ideelt vær for tiden. Regnet, sludden og snøen som kom sent forrige uke la seg som is på sammtlige greener. Ikke mer en et par cm på de fleste, så vi gjør ikke noe med dette før været eventuelt snur og det blir mildere. Det ser bra ut med tanke på opprydding etter vinterens rydding i skogen, vi er i rute med dette og venter bare på bedre kjøreforhold på banen for å ta det siste.

Vi ser frem mot grønnere tider og sesongen kan ikke komme fort nok for oss heller.

28033258 10155910210410953 2048250512 o

06.02

Klarvær og skikkelig kaldt på banen for tida. Vi håper å slippe unna regnet som er meldt senere i uka, heller snø enn regn når det er så kaldt i bakken som nå.
Denne uka jobber vi i skråningen bak green 8. Vi felte tidlig i høst en del trær her og rydder nå opp dette. Vi er fornøyd med hvordan det ser ut og vil rydde noe mer i på bakken når våren kommer.

Senere denne uken eller begynnelsen av neste vil vi gå løs på skjøtsel/gjødsel-plan for sesongen.

27747200 10155891375080953 702080478 o

28.01
En liten tur rundt banen i det milde været på søndag ettermiddag var oppløftende. Ser lite eller ingen skader fra vinteren så langt, isen er borte fra alle greener. Nå er det meldt litt regn, sludd og snø før det igjen blir kaldt, så en kan bare krysse fingrene for at det ikke blir for mye is av dette.

Legger ved noen bilder fra noen greener og fairways. På hull 6 har det gått en hund over greenen og satt sine spor der. Drenering over hull 7 tar unna masse vann og vi begynner arbeidet med dreneringsgrus og rør her til uken.

Trykk på bildet for flere bilder.

24.01.2018
Vi fortsatte fjerning av snø på noen greener i dag og det ser lovende ut med tanke på å at isen skal smelte.

23.01.2018
Så var det tid for mildvær og regn igjen. Hvor mye snø og is som smleter er vanskelig å vite, men vi holder et øye med greener og det vi kan av kummer for å få bort vannet. På green 1, 7 og 8 er det mest is og vi fjerner derfor snø i håp om at den fosvinner i løpet av den milde perioden vi er inne i. Om vi skal fjerne snø fra flere greener blir en vurderingsak onsdag formiddag.

12.01.2018

Litt info om arbeid som er gjort til nå denne vinteren.

Hull 1
Her er det største arbidet gjort. Vi har gravd ny grøft på tvers av banen kort av fairway. Det er i tillegggravd grøft ut langs rough på begge sider for å ta det stående vannet som har vært her. Det er lagt nytt rør ut til Korsviktjønna, med dette så har vi kommet 70-80 cm lavere helt inn til hull 7. Denne jobben vil føre til tørrere fairway på hull 1 og svingen på hull 7 når drenering graves ut her. En stor eik er felt ved steinmur på venstre side av fairway for bedre oversikt fra tee.

Hull 3IMG 0222
Det er felt en god del trær ved green for mer lys og luft, som forhåpentligvis vil gi oss en bedre green og finere greenområde.

Hull 4
Mellom hull 4 og hull 3 er det tynnet ut litt i skogen for å åpne opp og slippe inn mer lys. Tre av furuene som har stått i veien for mange innspill er nå nede og vi skal jobbe for å fjerne kratt/lyng som er i linjen for innspill slik at det blir enklere å finne ballen her.

Hull 520171130 083607
Hele ytterste rad med osp er felt. Disse var råtne og la fryktelig mye løv tidlig  på høsten. Det er tynnet litt mot hull 4, litt råtne og noe små trær er tatt.

Hull 8
Skråningen bak green er ryddet for store trær. Forhåpentligvis rekker vi fjerne kratt og smått før sesongen. Mot hull 4 er det fjernet mye bjørk og åpnet opp for lys og vind.

Annet
Vi kommer til å begynne arbeid med veier så fort det er forhold til slikt og regner med at dette skal være i orden tidlig i sesongen.
Det skal ryddes langs steinmurer på hele banen og noen av disse vi bygges opp så godt det lar seg gjøre uten store maskiner.

Det gjennstår selvsagt masse ryddejobb før vi er ferdige, men slik det er nå skal vi rekke det før åpning.

08.01.2018
Værmeldingen er ikke på vår side i verken høst eller vinter. Det er meldt mildere igjen til onsdag og mer regn. Slik det er nå har vi is på tre av greenene og med meldt vær blir det trolig mer. Nå skal gresset kunne tåle opp mot et par måneder under is, så ikke fullstendig krise enda.

Denne uken håper vi å få lagt ned rør i den nye grøfta til Korsviktjønna og kanskje til og med bygd bro over nevnte grøft på hull 1. Bortsett fra det går det i planlegging av sesongen som kommer og rydding av jobb vi har gjort i desember.

02.01.2018
Da var vi endelig tilbake på jobb! Det blir i dag en runde rundt på banen for å se litt på isen som ligger rundt forbi og for å se hva vi eventuelt kan gjøre med det.

Vi tenkte dere kunne få bryne dere på en liten quiz på vei inn i det nye året.

Quiz

Hovedbane - Stengt
Korthullsbane - Stengt
Range - Selvplukk hvis mulig