Greenkeeperinfo 2018

 Info fra 2017 finner du HER  

 

 

19.06
Vi plukker og klipper rangen fra morgenen i dag, den er derfor stengt frem til ca 09:00.
Vi dresser greener med sand fra rundt klokken 09:30, dette tar et par timer og vi håper å være ferdig børstet og rullet før 12:00

18.06

Mandag blir det vanlige rutiner med klipping stort sett hele dagen. Dugnadsgjengen kommer klokken 10 og reparerer divots i fairway, det settes vedlig pris på. 

16.06

Vi fikk 21 mm regn tidligere i uken og det er meldt enda 10 nye i kveld. Vi regner med å få klipt greener også søndag morgen, men tar en vurdering om det kommer mye mer regn. Mandag eller tirsdag dresser vi med sand igjen. Dette er nødvendig så lenge ikke alle greener har tettet seg. Om flekker ligger ubeskyttet i sola tar det enda lengre tid å få etablert gress og det kan i verste fall bli mose i flekkene. I tillegg blir ballrull mye bedre over det lille som er igjen av dårlige områder.

14.06
Det regner i Kristiansand, takk for det! Vi gjødsler teesteder på morgenen i dag og så lar vi regnet jobbe på banen resten av dagen. Vi bruker det "dårlige" været til litt sliping og rydding. Om været blir som meldt blir det kun klipp av greener på lørdag denne helga, men vi ser det an når vi kommer så langt.


11.06

Vi har fått en liten lekasje på roughklipperen vår og venter følgelig på pakkninger til denne. Vi håper å ha dette hos oss torsdag, men kan ikke garantere noe. Derfor blir det altså høy rough på banen denne uken og vi håper dere golfere setter pris på den ekstra utfordringen dette gir. 

11.06
Tirsdag morgen lufter vi greener med tynne tinner. I tillegg så dresser vi med sand i samme slengen. Vi børster og ruller etter dette slik at spilleforhold blir så bra som mulig. 

02.07

Vi er inne i Juni måned og det er fryktelig varmt. Vannet går derfor fortsatt på dagtid på greener og vi vanner det vi kan på på utslag og fairway. Vi gjødslet utslag, forgreen og green på torsdag kveld. Kommende uke er det ikke planlagt noe større vedlikehold utover normal klipping. Bakerste del av utslaget på hull 1 åpner mandag morgen, slik at det nå blir litt tøffere fra tee 50.

Det ble i mai spilt nesten 4500 runder på banen, noe som er betydelig mer enn samme periode i fjor. Dette gjør selvsagt at etablering/reprasjon av skader på greener tar lengre tid uten spill, men vi har troa på at de fleste greener blir betydelig bedre inn i neste uke. Green fem henger fortsatt litt etter dessverre.

Vi ser på muligheten for bunker eller bunkere på hull 8 og etter å ha vært ute med laser er vi trygge på at vi kan gå dypt nok med drenering til at dette har noe for seg. Vi kommer tilbake med mer info når arbeidet eventuelt starter. 

Det planerte området i bunnen av bakken på hull 1 er nå sådd og om noen dager vil vi se gresset begynne å gro også her. Vi satser på å så områder på hull 2 kommende uke.


28.05

Det kom 3mm regn i natt, halleluja! I tillegg er det meldt mulighet for opp mot 10mm mer de neste to dagene. Dette trenger banen sårt, regn er mye bedre enn vanning.

Greener dresses til frokost mandag, børstes og klippes før lunch. Ellers så klippes både fairway, forgreens og tees. Arvid kommer og reparerer teesteder før lunch.

Vi gjødsler teesteder og håper meldt regn kommer for å løse dette opp. 

24.05
Da er alle greener ferdig hullpipet, sådd og dresset. Vi tar enda en runde i dag og prøver å få fylt de siste hullene som står igjen. I og med at det er sådd vil det fortsatt gå vanning hver andre time på banen, det er kun 3 min pr green, men vær oppmerksom om du ser vanning bak deg. 

Vi klipper greener fredag formiddag og igjen før turnering lørdag. Søndag ruller vi greenene. 

Til uken skal vi komme i gang med mer finpuss rundt banen, det har rett og slett ikke vært tid enda.

21.05
Vi hullpiper greener tirsdag formiddag. Dette fører til stengte greener i perioder og dårligere puttekvalitet. Vi gjør vårt ytterste for å gjøre det så spillbart som mulig når vi er ferdige. Dette er nødvendig arbeid og vi vil heller gjøre det nå slik at når greener blir seg selv igjen om en ukes tid er alle så like som mulig. Ser video og artikel under for info om hvorfor dette MÅ gjøres.

http://www.golf-monthly.co.uk/features/the-game/what-is-hollow-tining-for-67993

 

20.05
Det er noe forvirring rundt hull 3 og Sukkevann. Sukkevann er merket som rødt vannhinder og har samme droppsone som tidligere. Vi har bestilt nytt skilt og det er forhåpentligvis snart på plass. Det kommer også scorekort og banguider som retter opp feil vedrørende Sukkevann som OB.

Takk til de som gjør oss oppmerksomme, vi får ikke med oss alt.


19.05
Vi gjør oppmerksom på at vanning går automatisk gjennom hele dagen på hovedbanen og korthullsbanen. Det er kun 3 min per green og går i rekkefølge etter hullene. Ser du vanning på green bak deg så kommer den snart der du er. Vi beklager at det må gjøres slik, men det er en for stor jobb til å gjøre manuelt hver dag.

Tirsdag kommende uke lufter vi alle greener. Vi er ikke helt sikre på om det blir med tynne tinner eller hullpiping. Kommer med mer info rundt dette i løpet av mandagen.

16.05
Vi tar en velfortjent fridag i morgen på nasjonaldagen, men banen er selvsagt åpen. Alt er klippet i dag onsdag og det blir bedre og bedre forhold for hver dag. Husk at vanningen går automatisk også på dagen nå som det er såpass varmt.
Ha en fin 17. mai feiring, så sees vi på banen til helga!

13.05
Mandag morgen starter vi normalt klippevedlikehold på banen, det vil si at områder klippes som dette (værforbehold) :

Greener 4mm - 5-6 dager pr uke og 2 dager ruling
Forgreen/tee 11mm - Mandag, onsdag og fredag
Fairway/korthullsbane 15mm - Mandag, onsdag og fredag
Rough 45mm - Tirsdag og torsdag, samt behov.
Range 45mm - Torsdag morgen

Lufting av greener med solide 8mm tinner og dressing hver 14 dag (vær og behov)
Fairway eller deler av fairway luftes og dresses med ujevene mellomrom.
Tee steder repareres hver mandag av dugnadsgjeng, samt ved behov.
Greener børstes en gang per uke.
Hullbytte minst 4 dager pr uke og alltid før turnering i helger.
Bunker kjøres hver tirsdag og fredag.
Gjødslingsprogram går sin gang og vi prøver å legge ut her hva som blir lagt ut på greener.

Alt er med forbehold og endringer vil skje etter vær og vind.

Vi skal også gjøre forsøk på børsting av fairway og fringe før klipp, mer om det når det er testet.

Det er tillat med golfbiler igjen framandag morgen.

Det vil fra mandag 14.05 være vanning uten tilsyn fra klokken 05-06, 11-12, 14-15, 17-18 og 22-23, så om du ser vanning på green bak deg i dette tidsrommet vær klar over at det kan komme på vanning der du er. 


11.05

Da kom det 25mm på selveste himmelspretten og vi må dessverre stenge for golfbiler igjen. Vi åpner for biler igjen mandag morgen. Puttinggreenen stenges også for en stund. Vi får heller ikke klippet som planlagt i dag, men har et lite håp om å få tatt greener og fringe etter lunch.

Lørdag morgen vil vi dresse de greenene som har tynnest med gress og rulle sammtllge.

Til mandag går vi ned 0,5mm til på green og regner med det er der vi blir liggende en god stund fremover. 

Vi prøver å få tid til å fikse fremre utsalg hull 3 kommende uke.

Tirsdag eller onsdag vertikalskjærer vi greener, dresser og ruller igjen.


08.05

Vi åpner nå for bruk av golfbil på banen, men har fortsatt værforbehold på dette i tilfelle regnet kommet verre enn meldt torsdag. 
Onsdag skal vi klippe rangen og må derfor stenge denne et par timer på morgenen fra 07:00 - 09:00.
Greener børstes og klippes onsdag formiddag. Fra neste ukes klipper vi greener 5-6 dager i uken og går ned 0,5mm til.

07.05
Vi hullpiper green på hull 1, puttinggreen og noe flekker på 7 og 8 i dag. Dette fører til at det er provosorisk green (flagg i fw) frem til lunch på hull 1. vi vil også så de nevnte områdene. Ellers vil all rough bli klippet i dag. Vi klipper greener etter lunch. Det er meldt regn på torsdag slik at vi kan gjødsle både korthullsbane og fairway på hovedbanen onsdag ettermiddag. Vi håper på at det blir tid til å reparere veien opp til hull 9 og ved siden av tee på samme hull. 


04.05
Nå ser det ut til at været skal hjelpe til litt fra neste uke. Vi klipper det vi kan i dag og dresser greener lett. Green på hull 1 og 7 får noe mer sand da disse har dårligst med gress. 

I helgen er det turnering begger dager, vi ruller og bytter hull begge dagene.

Mandag morgen lufter vi alle greener, etter klipp, med de tynneste tinner vi har. Arbeidet med puttinggreen vi bli lufting mandag og hullpiping onsdag. Det er mulig hull 1 og blir hullpipet, men det ser vi an i begynnelsen av uken.

Les forresten denne saken fra Norsk golf - http://www.norskgolf.no/artikler/nyheter/store-vinterskader-pa-norske-golfbaner Alt i alt har vi kommet greit ut av en vanskelig vinter.

02.05
Da er det endelig åpning! Vi åpner banen for spill klokken 11:00. Vi må få klippet de greener som kan klippes og dresse de dårligste med litt mer sand før de kan spilles på. Det er vått på banen så ta hensyn og ikke gå gjennom de bløteste partiene. tenk også over hvor lite du kan gå på greener for å skåne de mest mulig. Det er også merket med 50 for gul og 43 for rød. 
Det er ikke lov med golfbil før tidligst neste helg.

Vi sees på banen og lykke til med spillet!

01.05
Så kom det over 30mm regn og 4 av greenene er så bløte at vi ikke kan ta sjansen på spill. Vi utsetter åpning på ubestemt tid og sjekker på nytt i morgen tidlig om det er noen mulighet. 

30.04
Været ser ut til å bli som meldt. Vi har sammen med turneringsutvalget blitt enige om å utsette morgendagens åpningsturnering til søndag 06.05, info om dette kommer på mail senere i kveld. Hva banen angår så var vi klare til åpning akkurat når regnet kom og vil derfor åpne så fort de bløteste greenene tåler spill. Vi legger ut her, nettside, facebook og instagram så fort vi vet når det blir åpnet. 

30.04
God mandag morgen! Vi skal i dag klippe det som klippes kan og gjøre klart alt slik at banen kan åpnes i morgen om regnet ikke kommer like hardt som meldt. Greener blir også dresset i dag for å beskytte gresset mest mulig om det blir spill. Vi ser an forholdene i kveld og eventuelt i morgen tidlig før vi tar avgjørelsen om det kan bli turnering tirsdag. Vi kan ikke gjøre annet enn å håpe og om det kommer for mye regn blir dessverre åpning utsatt til banen tåler spill.

27.04
Værmeldinga er ikke på lag, men det kan selvsagt snu. Det er nå meldt regn og kaldt fra mandag ettermiddag til torsdag morgen og om det står seg slik har vi ikke annet valg enn å utsette åpningen til det tørker opp litt igjen. Flere av greenene har tynt med gress og om disse på toppen av det er bløte vil det bli enormt med slitasje ved spill dessverre. Ingen ting er bestemt enda og vi holder dere så oppdatere vi kan. 

Det er mye å gjøre i dagene frem mot åpning. I dag, fredag, skal vi så de greener som er dårligst, dresse sammtlige, ny sand i alle bunkere, planere ut jord i drenering på hull 1 og 7, planere ut jord ved green 3 og fjerne så mye stokk og kvist vi klarer.

Vi sees på dugnad i helga!

23.04
Da var første dugnadshelg over, fantastisk innsats av alle som kom. Tusen hjertelig takk!
Vi fikk gjort masse så klubbhus, rangen, hull 5, hull 8 og hull 9 er ryddet på glittrende vis.

Denne uka skal vi få ryddet inn enda mer stokker og kvist, stelt litt ekstra med greener, fikse veier, gjødsle både fairway og korthullsbane, rydde verksted og helt sikkert masse annet som kommer opp.

Hva gjelder baneåpning er vi ikke helt sikkre enda, men at det blir senest 1. mai er vi ganske sikre på. Her er det bare sibirkulde og eller mye regn som kan stoppe oss. Vi trenger varme, varme og varme.

17.04
Vi nærmer oss sesongstart. Snøen er helt borte fra banen, men det er følgelig meget bløtt noen steder. Greener er en salig miks fra veldig fine til greit nok. Puttinggreen ser ut til å ha fått den verste smellen i vinter, noe som ikke er overraskende da den er fryktelig fuktig og har lite sol. Vi har gjødslet alle greener mandag og lagt duk på de vi føler trenger litt ekstra dra hjelp. Åpningsdato er ikke satt, men en gang rundt 1.mai er målet.

Det er dugnad til helgen og vi trenger masse hjelp, sees klokken 10:00!

10.04

Det smelter godt nå! I dag begynner endelig arbeidet på greener. Vi lufter greener og tees med krysstiner og gjør klar duker til de greener som trenger litt starthjelp. Vi har tatt inn en plugg gress fra det svarteste område på green 7 og etter 4 dager i ok tempratur er denne nå begynt å bli grønn.

Vi skal også gjøre ferdig arbeid med oljeskift og slikt på samtlige maskiner denne uken, samt en liten slipejobb for Grimstad GK.

Vi tar sikte på dugnad 21 og 22 April, men legger ut info på forside av nett, facebook og instagram så fort det er klart.

Følg oss også på @kristiansand_golfklubb på instagram, her legger vi ut litt bilder og info gjennom året.

01.04
God påske! Vi har hatt en labbetur på banen for å se hvordan det står til. Ikke mye nytt å melde, men snøen smleter fort nå. Greener ser bedre ut enn for en uke siden og vi er positive til en god start på sesongen når det bare blir mildere i været. Værmeldingen ser bedre ut kommende uke og om alt går etter planen kan det bli første dugnad om bare to uker. Mer info om dette på nettsiden og facebook når dato blir satt.

Deler av rangen er fri for snø og neste helg er matter fri for snø slik at disse kan brukes med selvplukk av baller. Vi åpner ballmaskin så fort det er forhold til å plukke ballene inn igjen.

Følg med her for info om dugnad, åpning av korthullsbane, range og hovedbane. Det er ikke fryktelig lenge igjen nå!

 

24.03
En deilig lørdag på banen i dag, 10 grader og snøen smelter fort. Alle greener er fri for is, bortsett fra noen små flekker her og der. Noen av greenene er veldig mørke, men dette kommer først og fremst av at det har stått unde ris en stund og at det nå er veldig fuktig. Vi håper og tror gresset skal tåle dette greit frem mot sesongstart. Vedlagt bilder av greener lørdag 12:00. (trykk på bilde for større versjon)


 

20.03
Det er nå fjernet snø fra sammtlige greener. Noen begynner å smelte frem, mens andre fortsatt trenger fine dager med sol. Det vi ser til nå ser bra ut og vi får krysse fingrene for det samme på resten.
Under er bilder av greener fra i dag 20.03

 

15.03
Vi har nå fjernet snø fra halvparten av greenene. De vi tok tidlig denne uken har allerede noen grønne flekker, men stor edeler er fortsatt dekket med litt is. Vi fortsetter med green 7-8 i dag og håper å gjøre oss ferdige fredag. Ellers er det ikke mye å melde. Været styrer hvor fort smelting går og vi får en bedre ide om hvordan vi ligger an når mer snø og is har smeltet.

 

IMG 0953

08.03

Da er det lys i snø-tunnellen. Det ligger opp til 60cm snø på banen, vi har ikke fjernet noe enda. Neste uke er det meldt mildere og om det fortsatt ser slik ut på mandag vil vi begynne å fjerne snø fra greenene. Der er varierende med is, men det ser ikke ut til å være spesielt mye på noen greener. 

vi gjør klar en liten presentasjon av arbeidet vi har gjor ti høst/vinter og litt om sesongen som kommer til informasjonsmøtet før årsmøte på torsdag om en uke.

 

IMG 0949

 

21.02
Det skjer ikke allverdens for tida. Noe rydding, noe skruing og noe ferie. Været fremover ser heller ikke ut til å sette fart på banen frem til sesongstart, men det kan fort snu.

https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/kapOXQ/-Kan-bli-n-til-to-maneder-med-kaldere-var-enn-normalt

 

13.02
Ikke ideelt vær for tiden. Regnet, sludden og snøen som kom sent forrige uke la seg som is på sammtlige greener. Ikke mer en et par cm på de fleste, så vi gjør ikke noe med dette før været eventuelt snur og det blir mildere. Det ser bra ut med tanke på opprydding etter vinterens rydding i skogen, vi er i rute med dette og venter bare på bedre kjøreforhold på banen for å ta det siste.

Vi ser frem mot grønnere tider og sesongen kan ikke komme fort nok for oss heller.

28033258 10155910210410953 2048250512 o

06.02

Klarvær og skikkelig kaldt på banen for tida. Vi håper å slippe unna regnet som er meldt senere i uka, heller snø enn regn når det er så kaldt i bakken som nå.
Denne uka jobber vi i skråningen bak green 8. Vi felte tidlig i høst en del trær her og rydder nå opp dette. Vi er fornøyd med hvordan det ser ut og vil rydde noe mer i på bakken når våren kommer.

Senere denne uken eller begynnelsen av neste vil vi gå løs på skjøtsel/gjødsel-plan for sesongen.

27747200 10155891375080953 702080478 o


28.01
En liten tur rundt banen i det milde været på søndag ettermiddag var oppløftende. Ser lite eller ingen skader fra vinteren så langt, isen er borte fra alle greener. Nå er det meldt litt regn, sludd og snø før det igjen blir kaldt, så en kan bare krysse fingrene for at det ikke blir for mye is av dette. 

Legger ved noen bilder fra noen greener og fairways. På hull 6 har det gått en hund over greenen og satt sine spor der. Drenering over hull 7 tar unna masse vann og vi begynner arbeidet med dreneringsgrus og rør her til uken.

Trykk på bildet for flere bilder.

24.01.2018
Vi fortsatte fjerning av snø på noen greener i dag og det ser lovende ut med tanke på å at isen skal smelte.

23.01.2018
Så var det tid for mildvær og regn igjen. Hvor mye snø og is som smleter er vanskelig å vite, men vi holder et øye med greener og det vi kan av kummer for å få bort vannet. På green 1, 7 og 8 er det mest is og vi fjerner derfor snø i håp om at den fosvinner i løpet av den milde perioden vi er inne i. Om vi skal fjerne snø fra flere greener blir en vurderingsak onsdag formiddag.

12.01.2018

Litt info om arbeid som er gjort til nå denne vinteren.

Hull 1
Her er det største arbidet gjort. Vi har gravd ny grøft på tvers av banen kort av fairway. Det er i tillegggravd grøft ut langs rough på begge sider for å ta det stående vannet som har vært her. Det er lagt nytt rør ut til Korsviktjønna, med dette så har vi kommet 70-80 cm lavere helt inn til hull 7. Denne jobben vil føre til tørrere fairway på hull 1 og svingen på hull 7 når drenering graves ut her. En stor eik er felt ved steinmur på venstre side av fairway for bedre oversikt fra tee.
Hull 3IMG 0222
Det er felt en god del trær ved green for mer lys og luft, som forhåpentligvis vil gi oss en bedre green og finere greenområde.


Hull 4
Mellom hull 4 og hull 3 er det tynnet ut litt i skogen for å åpne opp og slippe inn mer lys. Tre av furuene som har stått i veien for mange innspill er nå nede og vi skal jobbe for å fjerne kratt/lyng som er i linjen for innspill slik at det blir enklere å finne ballen her.

Hull 520171130 083607
Hele ytterste rad med osp er felt. Disse var råtne og la fryktelig mye løv tidlig  på høsten. Det er tynnet litt mot hull 4, litt råtne og noe små trær er tatt.

Hull 8
Skråningen bak green er ryddet for store trær. Forhåpentligvis rekker vi fjerne kratt og smått før sesongen. Mot hull 4 er det fjernet mye bjørk og åpnet opp for lys og vind.

Annet
Vi kommer til å begynne arbeid med veier så fort det er forhold til slikt og regner med at dette skal være i orden tidlig i sesongen.
Det skal ryddes langs steinmurer på hele banen og noen av disse vi bygges opp så godt det lar seg gjøre uten store maskiner.

Det gjennstår selvsagt masse ryddejobb før vi er ferdige, men slik det er nå skal vi rekke det før åpning.

08.01.2018
Værmeldingen er ikke på vår side i verken høst eller vinter. Det er meldt mildere igjen til onsdag og mer regn. Slik det er nå har vi is på tre av greenene og med meldt vær blir det trolig mer. Nå skal gresset kunne tåle opp mot et par måneder under is, så ikke fullstendig krise enda.

Denne uken håper vi å få lagt ned rør i den nye grøfta til Korsviktjønna og kanskje til og med bygd bro over nevnte grøft på hull 1. Bortsett fra det går det i planlegging av sesongen som kommer og rydding av jobb vi har gjort i desember.

02.01.2018
Da var vi endelig tilbake på jobb! Det blir i dag en runde rundt på banen for å se litt på isen som ligger rundt forbi og for å se hva vi eventuelt kan gjøre med det.

Vi tenkte dere kunne få bryne dere på en liten quiz på vei inn i det nye året.

Quiz


Banestatus
Hovedbane - Åpen
Korthullsbane - Åpen
Range - Åpen
Simulator - Åpen (08:00 - 24:00)

Klubbhus / ProShop
Man. - fre. 10:00 - 17:00
Lør. - søn. 10:00 - 17:00

 din reisepartner 250
Rank
Sixt3
Mossvold logo
Neumann logo enkel
Marnar Bruk logo grønn Frigstad bygg
ege murogbetong egg
DNB NorEngrosGP OrangeSort
ELKEM Håndverkeren logo 050216
PiederRo logo2 copy Globetech CMYK
Wave KEAS 200
shoplink logo Metos
hc reklame logo 170 Murmester Kristian Sollie AS
Logo1 Retura
solbygg Pelican Rouge Coffee Solutions logo
Color Line  G Travel logo versjon1 rgb
Elektrotema  

 

 

 
green4
meny midt simulator
Avtaleg
meny-midt-kurs
meny-midt-blimedlem
meny midt barnogunge
meny-midt-kalender
meny-midt-facebook1
meny-midt-YR1
meny-midt-grasrot1
meny-midt-vtg1
meny-midt-ngf1-jpg
 meny midt NSG
 

© Kristiansand Golfklubb - Dvergsnesveien 125 - 4638 Kristiansand - Tlf. 488 96721
E-post - Postadresse: Postboks 7532 Dvergsnes - 4639 Kristiansand - Norway
Kontonr: 7325 05 12691 (DnB NOR) - Organisasjonsnr: 985 855 943

Responsivt design ©2013 Web Norge. Skjerm: