Greenkeeperinfo 2018

 Info fra 2017 finner du HER  

 

23.04
Da var første dugnadshelg over, fantastisk innsats av alle som kom. Tusen hjertelig takk!
Vi fikk gjort masse så klubbhus, rangen, hull 5, hull 8 og hull 9 er ryddet på glittrende vis.

Denne uka skal vi få ryddet inn enda mer stokker og kvist, stelt litt ekstra med greener, fikse veier, gjødsle både fairway og korthullsbane, rydde verksted og helt sikkert masse annet som kommer opp.

Hva gjelder baneåpning er vi ikke helt sikkre enda, men at det blir senest 1. mai er vi ganske sikre på. Her er det bare sibirkulde og eller mye regn som kan stoppe oss. Vi trenger varme, varme og varme.

17.04
Vi nærmer oss sesongstart. Snøen er helt borte fra banen, men det er følgelig meget bløtt noen steder. Greener er en salig miks fra veldig fine til greit nok. Puttinggreen ser ut til å ha fått den verste smellen i vinter, noe som ikke er overraskende da den er fryktelig fuktig og har lite sol. Vi har gjødslet alle greener mandag og lagt duk på de vi føler trenger litt ekstra dra hjelp. Åpningsdato er ikke satt, men en gang rundt 1.mai er målet.

Det er dugnad til helgen og vi trenger masse hjelp, sees klokken 10:00!

10.04

Det smelter godt nå! I dag begynner endelig arbeidet på greener. Vi lufter greener og tees med krysstiner og gjør klar duker til de greener som trenger litt starthjelp. Vi har tatt inn en plugg gress fra det svarteste område på green 7 og etter 4 dager i ok tempratur er denne nå begynt å bli grønn.

Vi skal også gjøre ferdig arbeid med oljeskift og slikt på samtlige maskiner denne uken, samt en liten slipejobb for Grimstad GK.

Vi tar sikte på dugnad 21 og 22 April, men legger ut info på forside av nett, facebook og instagram så fort det er klart.

Følg oss også på @kristiansand_golfklubb på instagram, her legger vi ut litt bilder og info gjennom året.

01.04
God påske! Vi har hatt en labbetur på banen for å se hvordan det står til. Ikke mye nytt å melde, men snøen smleter fort nå. Greener ser bedre ut enn for en uke siden og vi er positive til en god start på sesongen når det bare blir mildere i været. Værmeldingen ser bedre ut kommende uke og om alt går etter planen kan det bli første dugnad om bare to uker. Mer info om dette på nettsiden og facebook når dato blir satt.

Deler av rangen er fri for snø og neste helg er matter fri for snø slik at disse kan brukes med selvplukk av baller. Vi åpner ballmaskin så fort det er forhold til å plukke ballene inn igjen.

Følg med her for info om dugnad, åpning av korthullsbane, range og hovedbane. Det er ikke fryktelig lenge igjen nå!

 

24.03
En deilig lørdag på banen i dag, 10 grader og snøen smelter fort. Alle greener er fri for is, bortsett fra noen små flekker her og der. Noen av greenene er veldig mørke, men dette kommer først og fremst av at det har stått unde ris en stund og at det nå er veldig fuktig. Vi håper og tror gresset skal tåle dette greit frem mot sesongstart. Vedlagt bilder av greener lørdag 12:00. (trykk på bilde for større versjon)


 

20.03
Det er nå fjernet snø fra sammtlige greener. Noen begynner å smelte frem, mens andre fortsatt trenger fine dager med sol. Det vi ser til nå ser bra ut og vi får krysse fingrene for det samme på resten.
Under er bilder av greener fra i dag 20.03

 

15.03
Vi har nå fjernet snø fra halvparten av greenene. De vi tok tidlig denne uken har allerede noen grønne flekker, men stor edeler er fortsatt dekket med litt is. Vi fortsetter med green 7-8 i dag og håper å gjøre oss ferdige fredag. Ellers er det ikke mye å melde. Været styrer hvor fort smelting går og vi får en bedre ide om hvordan vi ligger an når mer snø og is har smeltet.

 

IMG 0953

08.03

Da er det lys i snø-tunnellen. Det ligger opp til 60cm snø på banen, vi har ikke fjernet noe enda. Neste uke er det meldt mildere og om det fortsatt ser slik ut på mandag vil vi begynne å fjerne snø fra greenene. Der er varierende med is, men det ser ikke ut til å være spesielt mye på noen greener. 

vi gjør klar en liten presentasjon av arbeidet vi har gjor ti høst/vinter og litt om sesongen som kommer til informasjonsmøtet før årsmøte på torsdag om en uke.

 

IMG 0949

 

21.02
Det skjer ikke allverdens for tida. Noe rydding, noe skruing og noe ferie. Været fremover ser heller ikke ut til å sette fart på banen frem til sesongstart, men det kan fort snu.

https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/kapOXQ/-Kan-bli-n-til-to-maneder-med-kaldere-var-enn-normalt

 

13.02
Ikke ideelt vær for tiden. Regnet, sludden og snøen som kom sent forrige uke la seg som is på sammtlige greener. Ikke mer en et par cm på de fleste, så vi gjør ikke noe med dette før været eventuelt snur og det blir mildere. Det ser bra ut med tanke på opprydding etter vinterens rydding i skogen, vi er i rute med dette og venter bare på bedre kjøreforhold på banen for å ta det siste.

Vi ser frem mot grønnere tider og sesongen kan ikke komme fort nok for oss heller.

28033258 10155910210410953 2048250512 o

06.02

Klarvær og skikkelig kaldt på banen for tida. Vi håper å slippe unna regnet som er meldt senere i uka, heller snø enn regn når det er så kaldt i bakken som nå.
Denne uka jobber vi i skråningen bak green 8. Vi felte tidlig i høst en del trær her og rydder nå opp dette. Vi er fornøyd med hvordan det ser ut og vil rydde noe mer i på bakken når våren kommer.

Senere denne uken eller begynnelsen av neste vil vi gå løs på skjøtsel/gjødsel-plan for sesongen.

27747200 10155891375080953 702080478 o


28.01
En liten tur rundt banen i det milde været på søndag ettermiddag var oppløftende. Ser lite eller ingen skader fra vinteren så langt, isen er borte fra alle greener. Nå er det meldt litt regn, sludd og snø før det igjen blir kaldt, så en kan bare krysse fingrene for at det ikke blir for mye is av dette. 

Legger ved noen bilder fra noen greener og fairways. På hull 6 har det gått en hund over greenen og satt sine spor der. Drenering over hull 7 tar unna masse vann og vi begynner arbeidet med dreneringsgrus og rør her til uken.

Trykk på bildet for flere bilder.

24.01.2018
Vi fortsatte fjerning av snø på noen greener i dag og det ser lovende ut med tanke på å at isen skal smelte.

23.01.2018
Så var det tid for mildvær og regn igjen. Hvor mye snø og is som smleter er vanskelig å vite, men vi holder et øye med greener og det vi kan av kummer for å få bort vannet. På green 1, 7 og 8 er det mest is og vi fjerner derfor snø i håp om at den fosvinner i løpet av den milde perioden vi er inne i. Om vi skal fjerne snø fra flere greener blir en vurderingsak onsdag formiddag.

12.01.2018

Litt info om arbeid som er gjort til nå denne vinteren.

Hull 1
Her er det største arbidet gjort. Vi har gravd ny grøft på tvers av banen kort av fairway. Det er i tillegggravd grøft ut langs rough på begge sider for å ta det stående vannet som har vært her. Det er lagt nytt rør ut til Korsviktjønna, med dette så har vi kommet 70-80 cm lavere helt inn til hull 7. Denne jobben vil føre til tørrere fairway på hull 1 og svingen på hull 7 når drenering graves ut her. En stor eik er felt ved steinmur på venstre side av fairway for bedre oversikt fra tee.
Hull 3IMG 0222
Det er felt en god del trær ved green for mer lys og luft, som forhåpentligvis vil gi oss en bedre green og finere greenområde.


Hull 4
Mellom hull 4 og hull 3 er det tynnet ut litt i skogen for å åpne opp og slippe inn mer lys. Tre av furuene som har stått i veien for mange innspill er nå nede og vi skal jobbe for å fjerne kratt/lyng som er i linjen for innspill slik at det blir enklere å finne ballen her.

Hull 520171130 083607
Hele ytterste rad med osp er felt. Disse var råtne og la fryktelig mye løv tidlig  på høsten. Det er tynnet litt mot hull 4, litt råtne og noe små trær er tatt.

Hull 8
Skråningen bak green er ryddet for store trær. Forhåpentligvis rekker vi fjerne kratt og smått før sesongen. Mot hull 4 er det fjernet mye bjørk og åpnet opp for lys og vind.

Annet
Vi kommer til å begynne arbeid med veier så fort det er forhold til slikt og regner med at dette skal være i orden tidlig i sesongen.
Det skal ryddes langs steinmurer på hele banen og noen av disse vi bygges opp så godt det lar seg gjøre uten store maskiner.

Det gjennstår selvsagt masse ryddejobb før vi er ferdige, men slik det er nå skal vi rekke det før åpning.

08.01.2018
Værmeldingen er ikke på vår side i verken høst eller vinter. Det er meldt mildere igjen til onsdag og mer regn. Slik det er nå har vi is på tre av greenene og med meldt vær blir det trolig mer. Nå skal gresset kunne tåle opp mot et par måneder under is, så ikke fullstendig krise enda.

Denne uken håper vi å få lagt ned rør i den nye grøfta til Korsviktjønna og kanskje til og med bygd bro over nevnte grøft på hull 1. Bortsett fra det går det i planlegging av sesongen som kommer og rydding av jobb vi har gjort i desember.

02.01.2018
Da var vi endelig tilbake på jobb! Det blir i dag en runde rundt på banen for å se litt på isen som ligger rundt forbi og for å se hva vi eventuelt kan gjøre med det.

Vi tenkte dere kunne få bryne dere på en liten quiz på vei inn i det nye året.

Quiz


Banestatus
Hovedbane - Stengt
Korthullsbane - Åpen
Range - Åpen
Simulator - Åpen (08:00 - 24:00)

Klubbhus / ProShop
Man. - fre. 10:00 - 17:00
Lør. - søn. - Stengt

 din reisepartner 250
Sixt3
Rank
Neumann logo enkel
Marnar Bruk logo grønn Frigstad bygg
ege murogbetong egg
DNB NorEngrosGP OrangeSort
ELKEM Håndverkeren logo 050216
PiederRo logo2 copy Globetech CMYK
Wave KEAS 200
shoplink logo Metos
hc reklame logo 170 Murmester Kristian Sollie AS
Logo1 Retura
solbygg Pelican Rouge Coffee Solutions logo
Color Line  G Travel logo versjon1 rgb
Elektrotema  

 

 

 
green4
meny midt simulator
Avtaleg
meny-midt-kurs
meny-midt-blimedlem
meny midt barnogunge
meny-midt-kalender
meny-midt-facebook1
meny-midt-YR1
meny-midt-grasrot1
meny-midt-vtg1
meny-midt-ngf1-jpg
 meny midt NSG
 

© Kristiansand Golfklubb - Dvergsnesveien 125 - 4638 Kristiansand - Tlf. 488 96721
E-post - Postadresse: Postboks 7532 Dvergsnes - 4639 Kristiansand - Norway
Kontonr: 7325 05 12691 (DnB NOR) - Organisasjonsnr: 985 855 943

Responsivt design ©2013 Web Norge. Skjerm: