Greenkeeperinfo 2017

24.12.2017
God jul og godt nyttår fra Tor, Vidar og Kenneth.Vi gleder oss alle tre til sesongen 2018 og håper jobben vi gjør i vinter gir oss en enda bedre bane kommende sesong. Vi sees på ny året!

   
     

21.12.2017
Vi tar juleferie fra i dag til over nyttår. Så langt i vinter er vi godt fornøyd med det vi har gjort, men det er selvsagt masse igjen før vi er ferdige. Det er stort sett rydding av kvist og stokker det vil jobbes med i januar. Så kan vi ikke gjøre så mye annet enn å krysse fingrene for at været er på vår side og at vi i det minste slipper is på greener før snøen kommer. Det ligger endel is nå, men dette ser ut til å forsvinne før vi er tilbake på jobb. vedlagt bilder av de fleste greener pr 20.12
 

   
     
12.12.2017
Nå ligger det 10 cm snø over hele banen, noe som passer oss fint år det tele i bakken. Dessverre er det meldt mildvær med regn igjen. Så skal det fryse på igjen og vi kan bare krysse fingrene for at det ikke blir for mye is på greener og fairway.

Vi holder fortsatt på å rydde skog. Det meste er ferdig på hull 5, men noe smått er igjen også her. I dag vil vi rydde videre på hull 4, venstre siden mot hull 5, og satser på å få tatt det meste her i løpet av uka.
   
01.12.2017
Da er det allerde Desember. Fryktelig vanskelige forhold for gress så langt i høst og vinter dessverre, uten at det nødvendigvis er helt krise. Vi har hatt skøyteis på noen greener, men det meste av dette forsvant tidligere i uken. 

Denne uken har vi jobbet mellom hull 3 og 4 for å få inn mer lys og luft på området rundt tees hull 4. Vi avsluttet uke på hull 5 hvor vi la ned de store trærene langs venstresiden fra tee til green. Også her for mer lys og luft til greenen. Under er det bilder av noe av det som har skjedd, samt før/etter bilde hull 5. (trykk på bilde for større versjon)   
     
27.11.2017
Det regner og regner. Siste 6 dager har det kommet rundt 80mm og det ventes påfyll med nye 20 i kveld. Så skal det fryse på, vi kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene for at det ikke blir for mye is på greener.
Vi håper å få lagt rør ned til Korsviktjønna i dag, men om den fortsatt står så høyt som på fredag så blir det vanskelig.

Vi tar en tur på korthullsbanen og rydder rundt den denne uka. Om forholdene er gode så begynner vi mellom hull 3 og 4 på banen også.
   

17.11.2017
Da har det skjedd litt mer enn forventet denne uka. Vi droppet fortsettelsen ved hull3/4 og gjøv løs på skogen bak hull 8. Her er nå ganske bra rensket, men en dag eller to på rester tas neste uke.
På hull 1 har vi fått gravd åpen grøft på tvers av fairway. Det skal derfra graves helt ut i Korsviktjønna, hvilket vil gi oss rundt 70-80cm lavere vannstand på den siden av banen.


   
13.11.2017
God mandag morgen. Vi er på jobb og har de siste dagene holdt på til høyre for green 3. vi feller stort sett eik for å få inn både luft og lys til greenen. Dette er viktig for gresset og vi håper det vil hjelpe på kvaliteten her som det er veldig tett med trær rundt. Vi vil fortsette mellom hull 3 og 4 denne uken, så om du er ute å går tur vil det være rotete her. vi rydder opp kvist og stammer når det blir mulig å komme seg ut med traktor eller bil. Se før og etter bilder under (klikk på bilder for større versjon)   
08.11.2017
Banen stenges for sesongen i dag tidlig. Etter en evaluering i går tirsdag så ser vi at det har blitt nok slitasje den siste uken og tar ikke mer sjanser nå. Vi vil heller ha en fin bane til våren enn unødvendig spill på denne tiden av året. Takk for i år, vi gleder oss til neste sesong. Korthullsbane vil selvsagt være åpen så lenge det ikke kommer snø. 

Vi vil  fortsette å legge ut litt av hva vi driver med på denne siden.
   
07.11.2017
Banen er stengt frem til 12:00 grunnet frost på morraen. Det har blitt mye slitasje over helgen og med det været som er meld med både kaldt og regn ser det ut til at banen må stenges for sesongen snart. Vi tar en vurdering av dette onsdag morgen.
   
31.10.2017
Banen åpner 12:00 i dag tirsdag. Værmeldingen ser ok ut og vi åpner for spill etter å ha dresset greener med sand. Vi setter opp en del sperringer og håper folk respekterer dette. 
Vi prioriterer ikke bunkere denne uken.

Ballplassering på alt klippet og bunkere (kan rakes før plassering)

Vi tar en ny vurdering av banen i begynnelsen av neste uke.
   
30.10.2017
Om bare været i det minste holder seg tørt ser det ut som vi kan gå mot å åpne banen igjen i slutten av uka. Vi klipper greener i dag og gjør en vurdering etter det. 

Ellers tar vi inn de nye mattene fra rangen og bruker de gamle gjennom vinteren.
   

26.10.2017
Kan det endelig være en ende på regnet, vi er nå oppe i nesten 500mm i Oktober og banen er mer enn mettet. Sukkevann står i tillegg høyt noe som gjør det vanskelig å få ut vannet ved hjelp av dreneringene. Slik det ser ut nå er hvert eneste skritt på banen skadelig for gresset og det vil ta mange dager med tørke-vær før det blir vurdert åpning. Heldigvis har vi korthullsbanen som har klart seg bra gjennom uværet, husk at her er det gratis spill for alle!

   

23.10.2017
Det har kommet mye regn gjennom helga og Sukkevann står igjen høyt. Det er en god fot med overvann på hull 4 og sammtlige greener er meget myke. Vi håper på tørt vær i dagene som kommer og åpner banen igjen om det virker fornuftig. 

 

   
     
19.10.2017
Det skal bøtte ned med regn de kommende dagene, litt har allerede begynt å komme og vi ser det dessverre nødvendig å stenge banen igjen. Vi vil selvsagt åpne igjen om forholdene blir bra nok og oppdaterer her så fort det er lys i tunnelen.

I dag har vi fått tømt vanningsannlegg, spylt kloakk og klippet det som kan klippes av rough.

Korthullsbanen er nyklipt og åpen.
Det er fine forhold i simulatorene.


   
17.10.2017
I dag klipper vi det vi kan. Greener klippes på 5mm og dresses med sand om det ikke blåser for mye. Fairway klippes der det ikke er for vått, det samme gjelder fringe og rough.

Onsdag morgen er det siste gjødsling av greener, samt at vi skal ha ut litt jern på fairway.

Fra torsdag ser det ut til å bli dårlig vær og vi oppdaterer så godt vi kan på lukket eller åpen bane. Gresstees stenges fra i dag og ut sesongen.
   
12.10.2017
Greener klippet torsdag formiddag. Vi får ikke klippet green 3 og velger grunnet dårlige forhold på og rundt green og stenge denne til det tørker opp litt. Det er klippet en liten provosorisk green ca 50 meter kort.
   

11.10.2017
Vi får ikke klippet noe i dette været. Vi håper på å klippe og dresse greener torsdag formiddag om det ikke er for vått.
Ellers går dagene med til rydding av kratt langs vei til rangen og mot korsviktjønna.

Vi flytter ikke mer på tees denne sesongen og når de er slitt der de er nå vil de bli flyttet til matte. dette grunnet lite vekst og ingen mulighet til reprasjon.

   
08.10.2017
Da er det nyklippet greener på 4,5mm. Vi klipper fairway og rough på mandag. 
Det er fortsatt kjøreforbud på banen, da det er veldig sleipt enkelte plasser.

Banen ser etter forholdene/regnet bra ut, men det ser dessverre ut til at det skal bli regn både tirsdag og onsdag. Vi oppdaterer her og golfbox om det blir stengt og evtentuelt åpnet igjen.

IMG 1989 1

   
06.10.2017
Vi åpner banen klokken 11:00

Vi dresser greener med sand og har ikke mulighet for å børste dette ned når det er så vår som det er, husk derfor å gi ballen god fart.

Ta vare på banen, gå minst mulig på greener og det er våtest. reparer merker og divots.
   
05.10.2017
Bare 4mm regn de siste to dagene og det ser stadig bedre ut. Sukkevann står fortsatt høyt og bunne av bakken på hull 4, samt veien til hull 3 står under vann. Vi åpner ikke før dette trekker seg tilbake. 
Vi fikk klippet og gjødslet alle greenene på onsdag (ingen klipp hull 3, grunnet fremkommelighet)
Vi ser an sukkevann på morgenen fredag og vurdere åpning fortløpende. Vi legger ut her og på forsiden så fort det skjer noe.
   
03.10.2017
da ser det ut til at det verste er over. I Kristiansand er det meldt at det er kommet rundt 200mm og det er derfor fryktelig bløtt på banen. Sukkevann har trukket seg noe tilbake og de verste innsjøene på banen er borte. Vi begynner opprydding av veier så godt vi kan, men den store reprasjonen er vanskelig da vi ikke komme rut med ny grus.

Når vi åpner er usikkert og slik det ser ut nå er det tidligst fredag, men vi ser ikke bort fra at også helgen går med før vi åpner.
   


01.10.2017

Det har kommet godt med regn siste døgnet, nøyaktig hvor mye vet vi ikke da måler var full til morgenen i dag. Ser ikke bort fra det er opp mot 100mm regn. Denne mengden tilsvarer i gjennomsnitt 3000 liter vann pr green på banen og det var relativt bløtt allerde før dette regnskyllet.
Vi har hatt en banevandring i dag og annet enn overvann på noen deler av fairway er det ikke noen katastrofe. Sukkevann står høyt og vann mellom hull 4 og 7 blir derfor stående uten noen sted å gå. Samme gjelder tildels for hull 6, men det er fortsatt noe drag i hoveddrenering ut der. Range og store deler av hull 9 er også undervann, dette skyldes trolig at dimensjon på rør under green 9 er noe for lite for slike voldsomme mengder. Her tar det godt unna og vi får bare være tålmidge så er det spillbart også her om ikke altfor lenge.

Alt i alt ser det ikke så veldig galt ut, når vannet kommer såpass fort vil heldigvis mye renne fort av greenene og disse er selvsagt meget bløte/myke, men det kunne vært verre. Untaket er puttinggreen som står delvis under vann. De aller fleste veier har fått hard medfart og vi tar tak i dette så fort vi kommer ut på banen med traktor igjen.

 
   
     
29.09.2017
BANEN ER STENGT FRA KLOKKEN 12:00.
Det er meldt MYE nedbør denne helgen. Vi jobber for å holde dreneringer åpne, men om det kommer så store mengder som meldt vil det bli fryktelig bløt og umulige spilleforhold. Vi oppdaterer hjemmeside med banestatus, men slik det ser ut er det nok på tide å komme seg inn i simulatorene igjen.
   
26.09.2017
Banen er stengt igjen grunnet vær. Dessverre lite vi kan gjøre med det og vi velger å heller spare banen enn å presse det å holde den åpen.
Simulator og korthullsbane er begge åpne.

Vi satser på åpning igjen onsdag morgen, følg med på hjemmesiden for info.
   
25.09.2017
Mandag morgen og det ser ut som vi slipper unna mye regn noen dager til.
Vi klipper greener, fairway, tees og forgreens i dag.
Vi har felt et par trær ved sukkevann (hull3/4), kvist som ligge rigjen er GUR og fri dropp om du vet ballen er i haugen.
Det blir sprøytet jern på fairway en av de kommende dagene.
Vi lufter tees mandag om det blir nok tid til det.
   
22.09.2017
Det er lett yr og torsdag kom det 7mm med regn i Randesund. Vi velger uansett å åpne banen klokken 09:00 fredag morgen, men det er meget bløtt og vi får ikke klippet verken greener eller fairway denne helga.

Vi dresser lett med sand om regnet snart gir seg. Lørdag morgen flytter vi hull og dugger greener før turnering, men klipp er dessverre ikke mulig slik mange av greenene er nå.

Håper alle har forståelse for at forholdene vanskelig og at greener derfor vil rulle senere enn normalt denne helga. 

Ta vare på banen, gå minst mulig der det er våtest og reparer alle merker og divots. Takk.

   
21.09.2017
Det er høst og været er ikke helt på banens side. Vi må beklageligvis stenge banen torsdag morgen og slik det ser ut nå vil det ikke bli åpnet igjen før lørdag morgen. Simulator og korthullsbane er åpne.

   
14.09.2017
Banen er åpen igjen, ta godt vare på greener og reparer gjerne ekstra.
   
13.09.2017
Så bøtter det ned igjen og banen må stenges. Vi beklager mye frem og tilbake, men disse værgudene er ikke akkurat på lag om dagen.
Prøver igjen torsdag morgen. 
   
12.09.2017
Dessverre er det stadig påfyll av vann på banen og vi må holde stengt også ut dagen i dag. Om været blir som meldt i morgen vil det ikke bli åpnet før tidligst torsdag klokken 12:00, men hold et øye her om du har veldig lyst til å spille.
   
11.09.2017
Det regner og regner. Siste uke er det kommet rundt 100mm og vi må dessverre stenge banen. Følg med her for åpning.
Godt valg!
   
07.09.2017
Banen er stengt fra torsdag morgen. Mye nedbør fører til overvann på en del av greenene og vi ser ikke annen utvei enn å stenge banen. Heldigvis er både korthullsbane og simulator åpne.
Slik det ser ut nå krysser vi fingrene for åpning igjen lørdag for turnering.

   
05.09.2017
Høsten nærmer seg og det er meldt mye regn kommende dager. Ta vare på banen, gå minst mulig på greener og steder det er bløt. Vi oppdaterer her og på forside om banen må stenges og om det eventulet blir kjøreforbud.

Det er veldig viktig at spillere fortsetter å ta sine egne og andres nedslagsmerker på greenene. Dette har senere tid, sikkert i forbindelse med noe mykere greener, vært veldig mange merker på morgenen.

Klippehøyden på greener er satt opp til 4mm.

   
31.08.2017
Greener blir singleklippet torsdag og fredag morgen. Fairway og forgreens klippes fredag, rough torsdag.

Vi satser på klipp av greener både lørdag og søndag morgen.

Til uken er det ikke planlagt større vedlikehold på greener. Kun klipp og en gjødsling.

God helg!
   

28.08.2017
Vi sår alle greener i løpet av mandagen. Det blir derfor kuttet tynne spor i greener hvor frøene skal ligge. Vi dresser med sand etter.

Onsdag morgen lufter vi og dresser med sand en gang til. Om været er tørt blir det rullet etter det.

Alt klippes mandag. Greener 3,5mm, fairway 15mm, forgreen 13mm og rough 45mm.

   

21.08.2017
Mandag morgen blir alle greener luftet. Dette går nødvendigvis noe utover spillkvaliteten, men er helt nødvendig i det lange løp. Vi dresser tirsdag formiddag og gjødsler på kvelden. Grunnet dette blir det ikke klippet onsdag morgen, men vi ruller greener etter lunch.

http://www.usga.org/course-care/forethegolfer/why-do-golf-courses-aerate-so-much-.html

   
17.08.2017
da ble det endelig tid til å gjøre litt utbedringer på banen. På hull 1 er de tplanert ut og sådd på venstreside av fairway. Dette området blir merker blått og GUR ut året, klippet som rough fra neste sesong. Vi håper alle bruker "fiskestenger" og ikke går i det sådde.
På hull 2 er rødt vannhinder på høyre side av green flyttet 10 meter lengre ut på Sukkevann. En liten drenering som ikke er dekket til med jord enda blir merket blått og er GUR til det er ordnet.

Ellers satser vi på en lett dress og gjødsling av greener tidlig neste uke.
 
GUR2  GUR2  GUR2
   
     
10.08.2017
Ingenting spesielt planlagt utover klipping og normalt vedlikehold frem mot og gjennom helgen. Det kom heldigvis mindre regn enn meldt på torsdag, noe vi satte stor pris på. Fredag klippes alt utenom store deler av rough (kun rundt greener) Greener rulles før turnering søndag om været tillater det.
Ellers ser vi at det nå har begynt å spire litt av den nysådde krypveinen i greenene.
   

08.08.2017
Tirsdag morgen vil vi gjødsle alle greener med flytende gjødesel. De syv greener som er sådd får også en lett dress med sand før regnet som kommer onsdag. Vi krysser fingrene for noe tørrere vær fremover og tar sikte på lufting av greener kommende mandag om været er bra.

 

   
04.08.2017
Det kom rundt 30mm på torsdag og banen er bløt visse plasser. Greener har holdt seg bra etter forholdene og alle er klippet fredag morgen. Vi klipper også i helgen på 3,4mm. 
Puttinggreen er stengt fredag og vi tar en vurdering lørdag morgen om den skal åpnes.

regnsky
   
     
02.08.2017
Onsdag blir alle greener og tees dresset. Green 7,8 og putting ble ikke sådd denne runden, men vi satser på å få gjort det senere.
Det er noe bløtt rundt på banen så ta hensyn og reparer nedslags samt divots.
   
     

01.08.2017
Vi startet allerde mandag med resåing av greener. Green 4 ble vertikalskjært, sådd, dresset og rullet i går mandag. 


vertikal2    vertikal2

   
31.07.2017
I morgen begynner vi med å reså greener og dyp vertikalskjæring. Greener dresses med sand og rulles i tillegg. Dette er nødvendig for å forbedre kvaliteten på greenene og kjempe mot tunrapp. Greener blir i korte perioder stengt og noe venting må påregnes.
   
29.07.2017
Grunnet nedbøren som kom i dag tidlig er greener ikke klippet lørdag. Vi krysser fingrene for opphold søndag morgen og vil klippe da.

Slik væremeldingen er nå satser vi på å reså alle greener tirsdag. Dette er nødvendig arbeid og tar en del tid. Venting og til tider stengte hull må påregnes.
   
25.07.2017
Det har kommet ca 80mm regn siste uken, men banen har tatt unna veldig bra. Det er selvsagt noe mykere på greener og fairways, men gode forhold for spill.

Neste uke skal greener værtikalskjæres, såes og dresses. Dette vil medføre noe dårligere kvalitet på putteflate noen dager, men i det lange løp er slikt arbeid nødvendig. Vi kommer tilbake med mer når vi vet hvilken dag det blir.
   
     
17.07.2017
Deler til fairwayklipper kommer mandag morgen og fairway blir klippet tirsdag.

Vi lufter og dresser greener onsdag morgen.
   

12.07.2017
Fairwayklipper er ute av drift et par dager. Vi satser på klipping igjen fredag formiddag og håper det ikke blir et stort problem. 

Ellers er det gjødslet på greener denne uken.

   
     
04.07.2017
Ny matte på rangen er på plass. i denne pegger du rett i matta, ikke noe behov for kuttet spor eller plastpegg.

rangematte2 
   
     

29.06.2017
Onsdag og torsdag ble greener og forgreens vertikalskjært. Om været holder seg som meldt blir det en lett toppdressing av greener mandag morgen, samt at vi da ruller også.


Du finner info om vertikalskjæring HER og dressing HER

   

28.06.2017
Onsdag formiddag er alt nyklipt. Greener på 3,5mm, forgreen/tee 13mm og fairway 15mm.

Vi satser på en vertikalskjæring av greener på torsdag eller fredag.

http://www.usga.org/course-care/2013/05/the-how-and-why-of-vertical-mowing-greens-21474855829.html

   
     

24.06.2017
Gode forhold nå på lørdag morgen med nyklippede greener. Vi gjødsler lørdag kveld og får derfor dessverre ikke klipt igjen før mandag morgen.

God helg.

   
     
22.06.2017
Onsdag var vi på nerdefest i Grimstad, nærmere bestemt på Nibio sitt annlegg på Landvik. Turfgrass Field Day var store deler en prestentasjon av arbeidet som blir gjort der, med testing av forskjellige typer gress, gjødsel og sprøytemiddler.

Det regner litt på banen torsdag morgen, noe vi trenger. Tees blir luftet og alle åpner igjen til helgen.

nibio1  nibio3
   
     
15.06.2017
Vi klipper greener hver dag nå, samt ruller en dag i uka. Det er fortsatt litt sand igjen etter dressing, men ballrull blir bedre og bedre for hver dag som går. Det klippes på 3,5mm. Fairway klippes på 16mm, mens tees og forgreens er 14mm. Rough prøver vi å holde nede og den klippes på ca 40mm.

Ellers nevner vi at begge bunkere på hull 1 er i spill igjen.
   
     
09.06.2017
Været gjør at vi ikke får klippet greener. Om det holder seg som nå meldt vil vi klippe lørdag morgen. Det er fortsatt en del sand på greener etter arbeid tidligere i uken, men så fort vi får klipt et par ganger skal det bli veldig bra.

 thumb hullpip   thumb hullpip    thumb hullpip   
     

07.06.2017
Alle greener ble hullpipet tirsdag, takk for innsatsen til Trond, Frank og Magne.
Greener blir derfor noe ujevne denne uken, men vi satser på gode forhold igjen til uken når regnet også har gitt seg.

Gul-tee på hull 4 og 6 blir stengt til over helga for å få reparert skader som har oppstått i begynnelsen av sesongen.

Ellers ser det bra ut, bortsett fra værmeldinga.

   
     

01.06.2017
Vi trenger dugnadshjelp. Tirsdag 6. juni skal vi hullpipe greenene og om noen skulle ha tid til noen timer med rake og spade så kan du gi beskjed til en av greenkeerene, sende mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 97574371 (kenneth)
Vi holder på fra 07:00 til 15:00, uten at du nødvendigvis trenger være med hele dagen.

https://www.youtube.com/watch?v=-CjVx0qR6f8

   
     

30.05.2017
Vi gjødsler greener tirsdag kveld etter damedag, derfor får vi ikke klipt onsdag morgen.

Det planlegges hullpiping av greener førstkommende tirsdag og onsdag. Dette er en stor jobb og om noen kan avse en time eller fem til dugnad så ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

http://www.usga.org/course-care/forethegolfer/why-do-golf-courses-aerate-so-much-.html

 

   
24.05.2017
Nå vokser det godt og vi klipper stadig oftere. Vi går ned til 3,5mm på greenene fra torsdag morgen.

Roughklipper er ute av drift grunnet lekasje, vi satser på at den er raparert fredag morgen. I mellomtiden vil det bli noe høy rough en del plasser, vi håper dere ser på det som en morsom utfordring.
   
     

21.05.2017
Det er skikkelig kjedelig når en kommer på jobb søndagsmorgen og ser at noen har slått opp torv på greener. Når det på toppen av det hele er slått opp totalt 6 stk på hull 7 og 8 da blir en faktisk litt forbanna også. Vi gjør vårt beste for å reparere skadene, men det kan fort ta tid å få det helt fint dessverre.

divothull8 1divothull8 1


Mandag morgen blir greener luftet og dresset, ta hensyn til oss som jobber  på banen og vent til du blir vinket frem. Nettet på rangen blir hengt opp tirsdag morgen.

   
     

15.05.2017
Der er meldt en god del regn kommende dager. Vi har derfor klipt hele banen i dag og regner ikke med at vi kommer oss utpå igjen før tidligst fredag.

Greener blir gjødslet i dag.

   
     
12.05.2017
Vi har i dag vertikalskjært og klippet alle greener, tees og forgreens. Vi ligger fortsatt på 4mm klippehøyde på greener, men satser på å gå ned noe når været blir litt varmere.

Alle gresstees er nå åpne for spill.

Det er meldt en del regn denne helga, men vi håper å få klippet søndag før turnering.

   
     
11.05.2017
Greener børstes og klippes i dag.

Ny stolpe er endelig på plass på rangen, vi får opp nettet tidlig neste uke. Ta hensyn og rop FORE om du slår skjevt, også på rangen.

Ellers så nevner vi at det er kommet 4-5mm siste dagene, noe banen trengte. Vi gjødslet alle fairways onsdag morgen og regnet har løst opp det aller meste av dette. Vi går ned litt på klippehøyden så fort det blir varmere i været.
   
     

08.08.2017
Det er gravemaskin på banen i begynnelsen av denne uken. Vi skal grave drenering fra green hull 1 til foran green hull 6. Bunkere på hull 1 blir også drenert i den forbindelse. Massen som graves opp skal brukes til å planere ut ved siden av green hull 4 og venstre for fairway hull 1. Disse områder, samt nygravde grøfter er GUR.

Vi gjødsler alle fairwayer før regner kommer tirsdag kveld.

Ta hensyn før du slår og vent alltid til du blir vinket frem.

   
 Drenering2017 1  Drenering2017 4  Bunker1 1    

05.05.2017
Greener klippes i dag og hull flyttes for helgen.
De mørke stripene på green er fra gjødsling tirsdag, skylles en defekt dyse og er ikke ødeleggenede for gresset.

Treningsbunker på korthullsbanen er klar for bruk, men området rundt er sådd. Vennligst gå via gress til bunker.

   
     

02.05.2017
Vi lufter og dresser alle greener i dag. Dette tar noe tid, så¨ta hensyn og vent til du blir vinket frem. 
Pensjonistene er ute og reparerer divots, det er nødvendig etter en lang måned med slurv.

Ellers ser banen fin ut og de fleste gresstees er åpnet. Vi gjødsler fairway så fort det blir vær til det.

   nyteehull4
     
27.04.2017
Det kom rundt 10mm regn på fredag. Det er lite eller ingenting overvann på banen. Greenene på banen er bra, men vi stenger puttinggreen til over helga.
Ingen golfbiler før 1. mai turnering.
   
     
28.04.2017
Det har vært regn, sludd og snøvær hele dagen i dag. Lørdag skal det heldigvis blåse godt og det skal nok tørke gost opp utover dagen. Ta ekstra hensyn og reparer etter deg og ta gjerne et nedslagsmerke ekstra.

Vi klipper, bytter hull og åpner noen av gressteene før turnering mandag.

God helg!
   
     
24.04.2017
Det kom 7mm regn natt til mandag så det er  noe overflate vann på banen, men greener er fortsatt faste og fine.
Tee stedene som ikke ble fikset på i høst åpner til turnering 1. mai og vi satser på at de er åpne som vanlig også etter det. Vi ser dessverre at noen allerede har begynt å spille fra gress og håper spillere respekterer de gitte tees for dagen.
   
     
21.04.2017
Nett og stolpe på rangen mot hull 9 har falt ned. Fri dropp fra dette.
   
     
20.04.2017
Fairway og forgreen er klipt for andre gang denne sesongen. Greener ble klippet i går på 4,5mm med singleklipper.
Vannkrana er nå på plass i enden av fairway hull 4.

Fredag morgen blir greener dresset med sand. Vi børster og ruller etter lunch.
   
-------------------------------------------------------------------------------------------------    
19.04.2017
Banen er stengt frem til frosten er borte. Vi oppdaterer her når det er noe nytt.

ÅPNET 10:00
 
18.04.2017
Banen er åpen igjen fra klokken 13:30.

Ta hensyn til våt bane, reparer divots og nedslagsmerker.

   
 -----------------------------------------------------------------------------------------------    
17.04.2017
Det snør!

Banen er stengt frem til 10:00 tirsdag morgen, vi sjekker forholdene og ser an situasjonen før banen åpnes igjen.

Vi henger opp nett langs høyresiden av rangen og bak gultee på hull 3. Drikkevann skal legges ut på hul 4/7 og vi håper å få gjort dette i løpet av denne uken.
   SnøApril
     

15.04.2017
Det har kommet 15mm regn siste døgnet og banen er derfor bløt. Søndag og mandagmorgen er det meldt enda kaldere, med -1 grad rundt 08:00. Vi holder banen STENGT frem til 10:00 og sjekker om det kan åpnes igjen da.

Vennligst ta hensyn når du er ute og spiller. Reparer gjerne et nedslagsmerke eller to ekstra.

   
     
12.04.2017
Da er greener klippet og klare til påske. Det ser ut til å bli noe kaldere i helga og på mandag morgen. IKKE spill på greener med rimfrost, dette er meget viktig at alle respekterer.
God påske !
   
     
Uke 15
Sesongen er god ti gang og etter en bra start med reparing av divots og nedslag har dette tydeligvis blitt glemt.
Det er veldig vikitig at ALLE tar sitt og gjerne flere nedslag på greenene.

Det er også slått opp en divot på green fem, dette er virkelig unødvendig og slike sår tar lang tid å fikse.

ghgf kkkkkNedslagsmerker
   
Uke 15
Greenene luftes mandag morgen. Dette tar tid så ta hensyn og vent til du blir vinket frem før du slår. Vi ruller og klipper før påsken.    
     
Uke 14
Vi bygger treningsbunker på hull 6 korthullsbanen. Bunker blir ikke i spill før om et par - tre uker. Før den tid vil området rundt bli sådd (noe ferdig torv) og bunker drenert samt fylt med sand. 
  Fil 000

Uke 14
Banen er åpen, men ikke nødvendigvis fra klokken 07:00. Vi stenger i golfbox når det er meldt muligheter for frost. Ta ellers hensyn og ikke gå på greener med rim.

Greener ble rullet mandag. Vi satser på et klipp mot slutten av uken, samt dressing og rulling fredag.

Vi spiller på matter et par uker frem til gresset begynner å vokse noe mer enn det gjør i dag.

   
 -----------------------------------------------------------------------------------------------    

Uke 13
Vi gjør oss klare for åpning. Klokken 10:30 søndga går vi ut for å klippe greenene og sette hull.

Det er bløtt på banen så vis hensyn, gå rundt de verste områder og gå minst mulig på greenene. Som alltid er det meget viktig og reparere alle skader som divots og nedslagsmerker.


  Klippereogflagg

Uke 13
Det nærmer seg åpning etter en meget bra dugnad lørdag, takk for all hjelp.

Rangen åpnet 28.04 og nettet rundt blir hengt opp torsdag 30.04.

de siste dagene er greener klippet og luftet. Vi klipper, dresser og ruller før åpning i helgen. 
Denne uka går ellers med på å få i gang vanningsanlegg, graving av grøfter og finpuss på områder vi har jobbet med i vinter. 

Ny dugnad lørdag med påfølgende turnering etter for alle som har bidratt en av helgene. Værforbehold, men det ser lovende ut.

  Green4vaar2017
-------------------------------------------------------------------------------------------    
Uke 12
Korthullsbanen er som vanlig åpen. Vi har i dag, tirsdag, børstet greenene og dresset fairway på alle 6 hullene. Vi anbefaler ballplassering på kortklipt og håper alle er nøye med repararing av divots.
   
     
Uke 12
Det kom rundt 10mm regn på søndag, så banen er fortsatt bløt. Det er meldt enda litt til regn på mandag og tirsdag, men om værmeldingen stemmer så blir det kanonvær fra helga og utover. Det er bare å krysse fingrene.
Vi jobber med det vi kan uten bil/traktor på banen. Det er også litt oljeskift og sliping på verkstedet i begynnelsen av denne uka.
   
 ------------------------------------------------------------------------------------------    
Uke 11
Snøen er borte fra de aller fleste greenene, kun hull 7 og putting er fortsatt helt dekket. Slik det ser ut i dag er vi veldig fornøyde. Bare hull 9 har noe skader, men dette er minimalt og utenfor hullplasseringer. Vedlagt bilde fra hull 4.
   
     
Uke 11
Da er drenering som ligger på tvers av rangen åpnet igjen og vannet har for det meste forsvunnet. Vi ser uansett behov for bedre drenering av bekken som kommer inn fra lysløypa og bak rangen.
Det tiner sakte men sikert på banen og vi kommer med oppdatering så fort greenene er fri for snø.
   
 ------------------------------------------------------------------------------------------    
Uke 10
Vi har hatt en runde på banen for å sjekke forholdene under snøen. Det er lite eller ingen tele i bakken og det ser bra ut der vi sjekket på greenene.

Noen steder er det selvsagt vått etter mye nedbør siste tiden.
  greenvinter
     
Uke 10
Og der kom snøen tilbake.
Et tett rør under rangen skaper oversvømmelse over hull 9 og vi jobber med å få fikset dette. Ellers ser det ut til å være ok forhold for greenene under snøen og vi krysser fingrene for lite is når snøen begynner å smelte.

Vi henstiller alle til å bruke den store parkeringsplassen, mye biler ved klubbhuset gjør brøytearbeid meget vanskelig. 
  File 000
-------------------------------------------------------------------------------------------    

Uke 9
Fortsatt ikke noe bedring i været, det kom nesten 50mm regn i helga og mandagen. Nå ser det ut til å bli en uke med blå grader og muligens snø til helga. 

Vi jobber med å sette opp ny bom i innkjørselen og håper alle kan bruke den store parkeringsplassen. 

   
-------------------------------------------------------------------------------------------    

Uke 8
Korthullsbanen er som alltid åpen og det er gode forhold. 9-hullsbanen er stengt og vi skal holde dere oppdatert her så fort vi begynner å se lyset i enden av tunnelen.

De siste ukene har gått med på litt snørydding av veier, ned- og oppmontering av kølleskap, planlegging av kommende sesong og noe rydding på banen. Det kommer mer info om arbeidet gjort på banen i løpet av et par uker.

   
-------------------------------------------------------------------------------------------    
 Uke 7
Da var begge banene dekket av snø. Ser ikke ut som den skal bli liggende for lenge. Vi krysser fingrene for at skiløpere og turgåere respekterer sperringene rundt greenene.
Vi holder oss innendørs denne uken.
  Vinter
     

 

 

 


Banestatus
Hovedbane - Stengt
Korthullsbane - Åpen
Range - Åpen
Simulator - Åpen (08:00 - 24:00)

Klubbhus / ProShop
Man. - fre. 10:00 - 17:00
Lør. - søn. - Stengt

 din reisepartner 250
Sixt3
Rank
Neumann logo enkel
Marnar Bruk logo grønn Frigstad bygg
ege murogbetong egg
DNB NorEngrosGP OrangeSort
ELKEM Håndverkeren logo 050216
PiederRo logo2 copy Globetech CMYK
Wave KEAS 200
shoplink logo Metos
hc reklame logo 170 Murmester Kristian Sollie AS
Logo1 Retura
solbygg Pelican Rouge Coffee Solutions logo
Color Line  G Travel logo versjon1 rgb
Elektrotema  

 

 

 
green4
meny midt simulator
Avtaleg
meny-midt-kurs
meny-midt-blimedlem
meny midt barnogunge
meny-midt-kalender
meny-midt-facebook1
meny-midt-YR1
meny-midt-grasrot1
meny-midt-vtg1
meny-midt-ngf1-jpg
 meny midt NSG
 

© Kristiansand Golfklubb - Dvergsnesveien 125 - 4638 Kristiansand - Tlf. 488 96721
E-post - Postadresse: Postboks 7532 Dvergsnes - 4639 Kristiansand - Norway
Kontonr: 7325 05 12691 (DnB NOR) - Organisasjonsnr: 985 855 943

Responsivt design ©2013 Web Norge. Skjerm: