Banestatus:

Klubbkontor:
Man - fre.:  10.00 - 17.00

Velkommen som medlem i KGK
Vi vil med dette få ønske deg velkommen som medlem av Kristiansand Golfklubb. For oss er det viktig at ditt møte med klubben og ikke minst våre medlemmer skal være så bra og hyggelig som mulig. Vi har stort fokus på at vi skal være en sosial og åpen klubb hvor man lett skal kunne trives. Om du nettopp har fullføre «Veien til Golf», er det nå tid for å bli kjent med både klubben og golfsporten. Under vil du finne en del relevant informasjon for deg som er nybegynner.

Golfbox
Du skal ha ha fått en mail med informasjon om brukernavn og passord til Golfbox. Portalen er viktig for deg og det er her du administerer det meste rundt din aktivitet som golfspiller. Her regulerer du ditt handicap, bestiller tid på baner og melder deg på forskjellige turneringer. Det er bare å logge seg på og du bør finne ut av det meste. Trenger du hjelp, er det bare å ta kontakt med oss her på klubben eller spørre noen andre golfspillere.

"Bagtag"
Dette er ditt medlemskort som du kan henge på golfbaggen din og dette får du av oss i klubbhuset. Etter at vi har fått registrert deg inn som medlem og gitt deg et medlemsnummer, er det bare å ta turen innom så lager vi "Bagtag" til deg.

Norges Golfforbund
Golfforbundet har egne nettsider hvor du også finner mye nyttig informasjon: http://www.golfforbundet.no/

Treningsområdet (rangen og treningsgreen)
Dette området kjenner du nok til allerede og vi anbefaler at du som nybegynner benytter dette området flittig. Vi kan bare si det med en gang…… golf er ikke lett. For å få glede av sporten er det viktig at du setter av tid til å trene / øve. Ved å investere litt tid på rangen og treningsgreen, vil du raskt merke at dette gjør at du får mye mer ut av golfen. Vi har gratis fellestreninger flere ganger i uka og vi håper du benytter deg av disse. Ikke bare vil du bli en bedre golfspiller, du treffer andre golfspillere – både nybegynnere og noe mer etablerte golfspillere.

Rådet er enkelt…. Benytt deg av både fellestrening og klubbens treningsfelt.

På dirving rangen er det to viktige ting du må huske på:

-Det er ikke tillatt å slå baller over nettet i bakkant. Ikke bare mister vi baller, men det oppholder seg barn     bak nettet.

-Skulle du slå baller over nettet på sidene, er det viktig at du roper "FORE". Da varsler du andre om at det er en ball på avveie. PS! Vær høylytt !!

Proshop og kafé
Foruten banen, er dette hjerte av klubben og her finner du oss som jobber her til daglig. Har du spørsmål rundt ditt medlemskap eller golf generelt, er det bare å stikke innom. Her er også klubbens egne golfbutikk hvor du finner det meste du trenger for å komme i gang. Det er selvfølgelig også veldig hyggelig om du bare tar turen innom for å slå av en prat….

Utstyr
Hva trenger du av utstyr??? Det er ikke slik at du må investere en hel «haug» med penger før du kan komme i gang. Et enkelt nybegynnersett holder i starten og dette kan kjøpe i Proshopen. Vi får ofte spørsmål om det er mulig å kjøpe brukte golfsett. Ja, det er mulig men pass på at du ikke kjøper et sett som er beregnet for viderekomne. Golf er vanskelig nok om du ikke skal spille på feil utstyr i tillegg. Prismessig er vi billig og du har lite igjen for å kjøpe golfutstyret ditt andre plasser - i tillegg støtter du jo også klubben.

Klær
I Kristiansand Golfklubb finnes det ingen såkalte "kleskoder" og du vil etter hvert finne ut hva som passer deg best. Kikker du litt på etablerte golfspillere vil du raskt finne ut av at det meste handler om at klærene man går i skal være komfortable og praktiske i forhold til idretten du driver.

Korthullsbane
Denne vil i løpet av sesongen åpne og her er det et stort potensiale for deg som nybegynner. Dette er en bane som er blitt fantastisk fin og åpner opp for mange muligheter. I tillegg til å være en noe mer "lettspilt" bane, er det også et fantastisk treningsområdet. Følger du med på klubbens nettsider vil du finne informasjon om når banen åpner og hvordan bruken blir lagt opp.

Sosialt miljø
Kristiansand Golfklubb har alltid hatt et godt ord på seg for å være en veldig sosial og hyggelig klubb. Det er et stort og godt miljø i klubben som vil ønske deg velkommen i alle sammenhenger. Uansett hvor du er på området, ikke vær redd for å ta kontakt med andre golfspillere.

Til slutt
Det er helt sikkert ting utover det vi har beskrevet her som du kan være usikker på, da tar du selvfølgelig bare kontakt med oss.... Igjen, velkommen som medlem av klubben.

din reisepartner 250
Sixt3
Marnar Bruk logo grønn Frigstad bygg
ege murogbetong egg