Banestatus:

Klubbkontor:
Man - fre.:  10.00 - 17.00

Ny simulator
Etter noen uker med problemer på simulator nr. 2, har vi nå fått en helt ny Trackman og erstattet den gamle. Den er nå testet i noen dager og det ser ut til at vi nå er back in business...

Både Trackman (som leverer radaren) og Truegolf Golf (som leverer programvaren – E6) arbeider kontinuerlig med å forbedre simulatorene. Informasjonen vi har fått er at det kommer oppdateringer i løpet av 2 – 3 uker som også vil bidra til bedre drift.

I de tilfeller hvor slaget ikke blir registret så erfarer vi at det er de samme type slagene som går igjen. Under kommer litt informasjon og tips på hvordan du som bruker av simulatorene kan begrense dette.

Putting
Først og fremst må du ligge på greenen før du kan putte. Husk også at man skal putte fra merkene foran utslagsmatten. Når man putter er det viktig at man enten løfter puttern litt opp eller fullfører slaget slik at Trackman «får tak i ballen». Hvis du ikke gjør dette vil ballen trille bak putterhodet og da sliter radaren litt med å få tak i ballen slik at putten ikke blir registret.

Lave slag / topping av ballen
I disse tilfellene er det nødvendigvis ikke slik at Trackman ikke registrerer slaget. Det er bare forlite og for dårlig datainformasjon til å kunne beregne slaget på en fornuftig måte. For å kalle en spade for en spade, så er rett og slett slaget for dårlig til at Trackman ønsker å gi tilbakemelding på slike slag. Så opplever du dette, så får du bare ta det som en «bonus» at du får en ny sjanse og ikke blir straffet på lik linje med ute….

«Gostshot»
Med dette menes at Trackman av og til registrerer slag som ikke er slag. Dette har litt sammenheng med punktet over og har med hvor fininnstilt og ømfintlig radaren er satt opp. Ønsker man at Trackman skal ta de slagene hvor man topper ballen, vil man til gjengjeld også få flere gostshot. I de aller fleste tilfellene er gostshot i utgangspunktet brukerfeil fra spillerens side og det er ganske enkelt å unngå disse hvis man gidder. Ofte ser vi at hvis man dytter ballen med golfkølla eller putteren frem til der man skal slå, så kan det komme et gostshot. Hvis man løfter opp ballen og legger den ned med hendene skjer dette aldri.

En annen viktig ting er at dere rydder vekk alt av baller og pegger som ligger foran slagmatten, disse kan «forstyrre» radaren og gi feil tilbakemeldinger.

Golfballer
Igjen vil vi minne om at det kun skal brukes nye baller uten tusjmerker. Vi har allerede fått en del merker på lerret som igjen er ganske unødvendig. Vi har også fått opplyst av Trackman (og erfart selv) at det er enkelte ball typer som radaren sliter med å måle. Vi vet at det er et par Wilson baller som ikke fungerer noe særlig, men DX2 og DX3 har fungert greit. Foreløpig legger klubben ut gratis baller i simulatoren og best om du bruker disse – og ikke ta de med deg….

Men som nevnt er nå simulator nr. 2 byttet og fungerer bra. Skulle dere oppleve problemer er det greit at jeg får tilbakemelding på dette slik at vi kan forsøke å utbedre problemet.

din reisepartner 250
Sixt3
Marnar Bruk logo grønn Frigstad bygg
ege murogbetong egg